Statul roman poate anula atribuirea contractelor de achizitie publica castigate de Volkswagen

Scris de

volkswagenScandalul Volkswagen este departe de a se fi incheiat. In timp ce zeci de mii de romani asteapta decizia oficiala a chemarii masinilor in service pentru remedierea problemelor, iar statul roman se preocupa de pierderile cauzate de taxele de mediu mai mici, platite de cumparatorii romani, acesta din urma se poate afla si in situatia de a anula contractele de achizitie publica castigate de Volkswagen, dupa cum remarca Cristian Deca, Mediator si Consilier Juridic in cadrul Decalex Legal Solutions.

Pentru a participa in cadrul unui proces de atribuie a unui contract de achizitie publica orice ofertant trebuie sa indeplineasca caietul de sarcini, in cadrul caruia sunt mentionate si specificatiile tehnice. Acestea se refera atat la nivelul calitativ, tehnic si de performanta, dar si la impactul asupra mediului inconjurator si siguranta in exploatare. Legea care reglementeaza atribuirea contractelor de achizitie publica, OUG 34/2006 actualizata in 2014, specifica in articolul 209 ca autoritatea contractanta are obligatia de a anula aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de achizitie, daca abateri grave de la prevederile legislative afecteaza procedura de atribuire ori in urma unei hotarari judecatoresti sau a unei decizii in acest sens a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

Participantii la procesele de atribuire a contractelor de achizitie publica, al caror castigator a fost desemnat marca de autoturisme Volkswagen, facand aici referire doar la autoturismele susceptibile a avea instalat „softul mincinos”, pot sa se adreseze instantei pentru solutionarea prejudiciului suferit. Este lesne de inteles ca ocupantii locului doi pot avea cele mai mari interese in acest sens” mentioneaza Cristian Deca, Mediator si Consilier Juridic in cadrul Decalex Legal Solutions.

Procedura nu este deloc usoara si implica, pe langa studierea temeinica a legislatiei in vigoare, si reluarea caietelor de sarcini, a instiintarilor transmise de catre autoritatea care a deschis procedura de achizitie publica si regulile de atribuire a contractelor, dar si trimiterea in service a autoturismelor marca Volkswagen cu motor diesel din parcul national al statului.

Despre Decalex Legal Solutions

Fondata de o echipa cu specializari complementare, Decalex Legal Solutions este prima companie de servicii juridice de business din Romania care imbina trei profesii juridice (mediator, avocat, consultant), al caror principiu de baza il reprezinta, cu precadere, preventia. 

Decalex Legal Solutions inoveaza nu numai prin modul sau unic de organizare, dar si prin modul in care serviciile oferite sunt livrate catre partenerii de afaceri. Utilizam cele mai noi tehnologii de comunicare si suntem extensia echipei de management a fiecarui partener.

Etichete: , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.