“Apple este cea mai mare amenintare la adresa libertatii internetului”

Scris de

Apple reprezinta cea mai mare amenintare la adresa libertatii pe internet iar acest pericol va continua si dupa ce Steve Jobs va renunta la fraiele companiei, potrivit lui Tim Wu (foto), profesor de drept la Universitatea Columbia.

De ce il ingrijoreaza pe Wu atat de tare producatorul iPhone si iPad? Pai deja Apple este unul dintre cei mai mari “inchizitori” din industria tehnologica: decide daca utilizatorii produselor sale pot sau nu sa aiba acces la continut porno de pe acestea sau sa daca pot sa foloseasca sau nu platforma Flash. Si acestea sunt doar doua exemple.

“Omul care a ajutat la crearea computerului acum 40 de ani, este probabil candidatul principal care il va extermina”, spune Tim Wu despre Steve Jobs, intr-un interviu acordat New York Times. “El vrea prea mult control. (…) Oamenii care isi incep cariera ca mari reformatori ajung in final sa fie paranoici si abuzivi”, adauga profesorul.

Sursa: PC World
Sursa foto: New York Times

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.