O companie chineza de telecom a deturnat 15% din internet

Scris de

Timp de 18 minute in luna aprilie, o companie chineza de telecomunicatii a deturnat 15% din internet, redirectionand tot traficul guvernamental si militar al SUA prin servere din China.
Ceea ce a afectat NASA, toate cele patru ramuri ale armatei americane, Departamentul Apararii si Senatul SUA.

Deocamdata nu se stie daca incidentul a fost intentionat sau doar un accident, dar este totusi o dovada ca SUA e vulnerabila la un atac cibernetic. Americanii spun, totusi, ca datele lor sunt criptate.
Deturnarea a fost raportata inca de cand s-a intamplat dar aceasta este prima recunoastere oficiala asupra site-urilor care au fost afectate. Impreuna cu organizatiile guvernamentale au fost redirectionate site-urile unor mari companii americane, precum Dell, Yahoo, Microsoft si IBM, potrivit ABC News, citat de Popular Science.

Nu este clar nici daca traficul a fost rerutat prin China Telecom, cel mai mare operator telecom al lumii, care neaga deturnarea traficului de internet.
Avand in vedere precedentele chinezesti in legatura cu netul, asta nu e deloc o veste buna. La inceputul anului Google a parasit China deoarece nu a mai dorit sa cenzureze rezultatele cautarilor. De asemenea, Google si Intel au fost atacate de pe servere chinezesti.

Sursa: PopSci
Sursa foto: PopSci

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] s-a aflat ca pentru 18 minute, in primavara, circa 15% din traficul de internet din lume a fost redirectionat pri…. China Telecom, cel mai mare operator telecom din lume a negat implicarea. Sursa: sify.com Sursa […]

  2. […] statul chinez se afla in spatele hackeririi unui numari impresionant de corporatii americane, de la agentii guvernamentale si¬†contractori militari, conglomerate¬†industriale¬†si giganti energetici pana la atacuri asupra […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.