Razboi cibernetic: americanii au prins in fapt hackerii armatei chineze

Scris de

Toata lumea din domeniul tehnologiei banuia ca statul chinez se afla in spatele hackeririi unui numari impresionant de corporatii americane, de la agentii guvernamentale si contractori militari, conglomerate industriale si giganti energetici pana la atacuri asupra Google, Facebook sau ziare ca New York Times, Washington Post si Wall Street Journal.

Dar in afara de faptul ca operatiunile erau desfasurate de pe teritoriu chinez, nimeni nu a avut vreo dovada privind implicarea statului. Pana acum. Compania de securitate Mandiant a lansat un raport devastator la adresa statului asiatic, punctat inclusiv cu filmulete video asupa metodelor folosite de hackeri.

Compania a urmarit atacurile si le-a depistat ca provin in principal dintr-un turn de 12 etaje aflat la periferia orasului Shanghai, detinut de armata chineza. Sau, ca sa fim “scrofulosi” la datorie, Unitatea 61398 a Armatei de Eliberare a Poporului. Potrivit Mandiant, unitatea a furat sute de TB de date.
Desigur, oficialii chinezi au negat orice implicare in problema atacurilor, spunand ca inclusiv ei sunt tinta unor atacuri ce provin inclusiv din SUA.

Cum s-ar zice, statul cu cel mai activ firewall in cenzurarea si filtrarea internetului nu-si poate da seama cine sunt hackerii inclusiv cand i se da adresa exacta…

Sursa: The Next Web
Sursa foto: The Next Web

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] a existat un val de acuzatii de spionaj industrial si militar catre China, care, a replicat, la randul sau, ca este si ea tinta a unor atacuri […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.