Hackerii chinezi au pus mana pe planurile pentru avioanele F-35, elicopterele Black Hawk si rachetele Patriot

Scris de

Hackerii chinezi au spart sistemele de securitate ale SUA si au pus mana pe cele mai secrete planuri privind armele americane, inclusiv avioanele F-35 Joint Strike Figher, sistemele de rachete Patriot, elicopterele Black Hawk si rachetele Aegis ale Marinei.

Informatia a aparut intr-un raport realizat de catre grupul de consultanta Defense Science Board si pregatit pentru Departamentul Apararii al SUA, guvern si o serie de oficiali, scrie USA Today, care citeaza Washington Post.

Raportul nu mentioneaza direct ca asiaticii au furat planurile, dar spune ca designul pentru mai mult de doua duzini de sisteme a fost “compromis”.

Informatia apare cu o luna inainte ca presedintele Barack Obama sa viziteze California impreuna cu omologul sau chinez Xi Jinping.

Recent a existat un val de acuzatii de spionaj industrial si militar catre China, care, a replicat, la randul sau, ca este si ea tinta a unor atacuri cibernetice.

Documentul mentioneaza ca Pentagonul este nepregatit sa faca fata unui conflic cibernetic pe scara larga. In ultimii ani au aparut tot mai multe informatii care arata masura adevarata a dezastrului ce poate fi realizat in era internetului: hackerii pot opri centralele nucleare si retelele electrice, pot deturna trenurile, dar si o serie de utilitati precum apa sau gazele.

Sursa: USA Today
Sursa foto: www.duffelblog.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] chineze si hackerilor recrutati de serviciile de informatii de la Beijing pentru facilitarea spionajului militar si industrial si energetic împotriva Statelor Unite. Mai multe atacuri informatice asupra unor […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.