Tim Cook: Ochelarii Google Glass nu vor avea apel la mase

Scris de

Rivalitatea Apple-Google trece la nivelul urmator: tehnologia computerizata purtata de consumatori asupra lor merita explorata, insa Google Glass nu va avea succes printre consumatori, a declarat Tim Cook, directorul general al Apple.

„Este probabil ca (ochelarii Google Glass -nr) sa aibe farmec pentru anumite piete. Probabilitatea sa fie atractivi pe scara larga este insa greu de vazut”, a spus el. Afirmatia a fost facuta in cadrul conferintei D11, organizata de All Things Digital.

Cook a mai spus ca iPhone a dat un impuls rapid Apple iar tabletele au accelerat dezvoltarea companiei, insa a notat ca gigantul inca mai are loc unde sa creasca. „Vad tehnologia computerizata purtata drept una dintre ramurile foarte importante ale copacului”, a completat el. Cook a laudat Nike Fuelband, mentionand ca poarta un astfel de dispozitiv. El spune ca pentru a avea succes, un astfel de produs inteligent trebuie sa fie “incredibil”.

Apple ar dezvolta iWatch, un ceas inteligent, realizat cu un ecran curbat OLED de 1,5 inci. Partenerul Apple ar fi Intel, potrivit informatiilor ajunse pe internet.

Google urmeaza alta cale prin Google Glass: ochelarii proiecteaza direct pe retina imagini si informatii. Aflati in teste, acestia costa 1.500 de dolari si vin cu un procesor dual-core Texas Instruments OMAP 4430, 1 GB de memorie RAM, 16 GB pentru stocare, camera de 5 megapixeli, WiFi si Bluetooth.
Gadgetul poate fi sincronizat cu smartphone-uri Android iar curand va putea face acelasi lucru si cu iPhone, prin Bluetooth.

Ochelarii sunt o adevarata mina de aur pentru aplicatiile bazate pe locatie: utilizatorii pot gasi restaurante, adrese, pot identifica oameni sau pot fotografia ori filma. Iar cand combinam totul cu aplicatiile de realitate augmentata, atunci putem asemui cu usurinta modul cum arata si cum functioneaza cu ochelarii din Terminator…

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.carrollcountytimes.com

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.