Hackerii ataca conductele americane de gaze

Scris de

Departamentul de Securitate Interna al SUA a avertizat ca din decembrie 2011 are loc o adevarata campanie de atacuri informatiionale impotriva retelei de gaze naturale din intreaga tara.

Cel putin trei alerte de tip “chihlimbar” au fost anuntate din 29 martie la adresa companiilor care opereaza infrastructura, toate detaliind o intruziune cibernetica.
De asemenea, mai multe organizatii au raportat tentative sau intruziuni legate de aceasta campanie, care a inceput din decembrie 2011 si inca se deruleaza si acum.

Analiza malware-ului asociat cu infiltrarile digitale a identificat o singura sursa sofisticata a campaniei. In mod interesant, Departamentul a cerut companiilor sa nu ia nicio masura impotriva “spionilor cibernetici” atata timp cat operatiunile nu sunt puse in pericol.
Ceea ce inseamna ca americanii incearca sa-i si depisteze. Ceea ce arata ca deocamdata habar n-au cine e in spatele campaniei, dupa cum spune si Jonathan Pollet, fondator la Red Tiger Security.

Asteptam momentul in care hackerii opresc gazul…

Sursa: TG Daily
Sursa foto: colombozone.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.