Masinile Google si-au luat carnet de sofer

Scris de

Terminator e tot mai aproape: masinile Google care se conduc singure au trecut testul de soferie si si-au luat permisul de conducere in statul american Nevada, o premiera in lume.

Autoturismele sunt controlate de calculatoare care proceseaza datele colectate de diversi senzori si le proceseaza impreuna cu informatii din harti, satelit si fluxurile video capturate de camere.
Oficialii Departamentului pentru Vechicule Motorizate din statul Nevada au mers cu masinile respective “pe autostrazi, drumuri nationale si prin cartiere atat in Carson City cat si pe aglomeratul Las Vegas Strip”, au precizat acestia intr-un comunicat.

Masinile autonome ale Google sunt bazate pe modele hibride Toyota Prius. Acestea pot fi vazute acum pe drumurile publice si vor avea o placuta distinctiva rosie cu un simbol al infinitatii pe partea stanga.
“Am simtit ca simbolul infinitatii este cea mai buna modalitate de reprezentare a masinii viitorului”, a spus Bruce Breslow, directorul institutiei.
In fapt, Eric Schmidt, presedintele gigantului web, a spus recent ca faptul ca actualele automobile se bazeaza pe soferi umani este un “bug”.

Google este doar una dintre companiile care concureaza pentru dezvoltarea de masini care se pot conduce automat. Concureaza cu producatorii auto ca General Motors, Mercedes, Volkswagen cat si cu o serie de cateva societati din industria de aparare, care dezvolta acelasi gen de tehnologie.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Marketing Land

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] integrate peste tot si combinate cu designul atractiv al lui Jony Ive… Avand in vedere ca masinile Google au deja permis, nu ar fi fost exclus ca Jobs sa revolutioneze si acest […]

  2. […] [x], unitatea de vis a colosului, unde se cerceteaza tot felul de proiecte SF experimentale, precum masinile fara sofer si ochelarii de Terminator, Google Glass. Compania a raportat ca a testat c succes prototipuri care […]

  3. […] n-ar fi prima companie din domeniul gadgeturilor care ar explora piata auto. Google a prezentat deja de mai mult timp masinile care se conduc singure. Pe de alta parte, daca Google este o platforma, atat Apple cat si Tesla sunt vanzatori de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.