Cum arata primul telefon Tizen, fabricat de Samsung

Scris de

Daca sistemul de operare Tizen tocmai ce a ajuns la varianta 1.0 saptamana trecuta, nu se cadea sa nu avem si un model de referinta pentru platforma.

Cei de la Tizen Talk au descoperit la Tizen Developer Conference, eveniment ce are loc in aceasta saptamana la San Francisco, un dispozitiv folosit pentru demonstratii. Acesta este realizat de catre Samsung, are un ecran Super AMOLED de 4,3 4,65 inci cu rezolutie de 1024 x 720 1280 x 720 pixeli si vine cu un procesor dual-core ARM de 1,2 GHz, 1 GB RAM, 16 GB pentru stocare si suport NFC. Mai exista, deisgur, si clasicele WiFi, Bluetooth, GPS si microUSB. In fata gasim o camera de 2 megapixeli iar in fata alta de 8 megapixeli.
Interfata pare rupta din “Touch Wiz” de pe telefoanele Samsung cu Android, dupa cum se poate observa din filmuletul de mai jos. In schimb, spre deosebire de Android care are trei sau patru butoane in functie de versiune, gadgetul are un singur buton, intocmai ca si iPhone. O alta noutate de bun augur este intrarea in consortiul care dezvolta Tizen a operatorului telecom Sprint, al treilea din SUA.

Tizen este un sistem de operare open source bazat pe Linux si HTML 5 reprezinta culminarea unui efort comun intreprins de catre Intel si Samsung. Daca Intel a venit cu “ramasitele” MeeGo, Samsung e tentatata de noua platforma din cauza achizitiei Motorola de catre Google. De altfel, la inceputul acestui an, oficialii Samsung anuntau ca propriul sistem de operare Bada OS ar putea fuziona cu Tizen.
Pe langa cei doi giganti, Tizen mai reuneste si LiMo, un grup care realiza tot un sistem mobil. Astfel, acum sunt membri ai Tizen producatorii de electronice Panasonic, NEC Casio si Huawei, operatorii NTT DoCoMo, Softbank, KDDI (toti Japonia) SK Telecom, (Coreea de Sud), Vodafone si Orange si Telefonica, dar si producatorii de procesoare Marvell (SUA) si Renesass Technology (Japonia).

Tizen nu se va rezuma doar la smartphone-uri, fiind destinati si pentru tablete, televizoare inteligente, netbook-uri si sistemele de infotainment de pe autoturisme.

Asteptam cu interes lansarea telefoanelor Samsung cu Tizen in acest an.

Sursa: The Verge
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] asemenea, este de asteptat ca si Samsung sa prezinte telefoane Tizen, mai ales ca e principal co-autor al proiectului. Recent au aparut pe […]

  2. […] isi dezvolta propriul Bada si urmeaza Tizen iar primele telefoane cu acesta vor aparea anul viitor. Analistul Horatiu Dediu de la Asymco arata recent ca Samsung […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.