HTC va lansa un telefon Tizen, Asus si Acer vin cu netbook-uri

Scris de

Dezvoltat de catre Intel si Samsung, sistemul de operare Tizen este asteptat sa fie lansat la finele lunii iunie iar primele dispozitivele cu noua platforma – smartphone-uri, netbook-uri si sistemele auto de infotainment – vor aparea in cea de-a doua parte a anului 2012, scrie DigiTimes, care citeaza surse dintre producatorii de PC-uri.

Intel si Samsung si-au anuntat cooperarea in septembrie 2011, propunandu-si sa dezvolte o platforma open source bazata pe MeeGo si LiMo. Cei doi giganti au format Tizen Association, din care mai fac parte producatorii Panasonic si NEC, dar, cel mai important, o cohorta de operatori telecom: NTT DoCoMo, Orange, Sprint, Vodafone, SK Telecom si Telefonica. Grupul lucreaza impreuna cu Linux Foundation, facand din Tizen un rival pentru Android.

Publicatia scrie ca jucatorii taiwanezi ca Acer, Asustek Computer si High Tech Computer (HTC) sprijina si ei Tizen. Astfel, HTC deja pregateste produse bazate pe noul sistem de operare iar Asus si Acer vor lansa netbook-uri in cel de-al treilea trimestru pentru a testa apele, in principal in pietele aflate in curs de dezvoltare.

De asemenea, este de asteptat ca si Samsung sa prezinte telefoane Tizen, mai ales ca e principal co-autor al proiectului. Recent au aparut pe internet si fotografii cu o tableta Tizen, produsa tot de catre Samsung. Coreenii anuntau la finele anului trecut ca vor fuziona propriul Bada OS cu Tizen, insa ulterior nu au mai furnizat detalii.

Marea surpriza a Tizen este ca aplicatiile sunt nativ HTML 5. De asemenea, aplicatiile Android vor putea rula pe Tizen asa cum deja merg pe QNX si cum, probabil, vor fi disponibile pe BlackBerry 10. Magia este posibila cu ajutorul Open Mobile si a software-ului sau. Tizen are, astfel, sanse reale sa ajunga al treilea ecosistem, in lupta cu Microsoft, Research in Motion si, mai nou, Amazon.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Electric Pig

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.