Tableta Kindle de 10,1 inci vine in trimestrul al treilea

Scris de

Dupa ce a ajuns al doilea jucator in domeniul tabletelor prin Kindle Fire, retailerul online Amazon vrea acum sa se ia la tranta de la egal la egal cu Apple prin lansarea unui Kindle Tab de 10,1 inci in trimestrul al treilea.

Citand “surse din industrie”, publicatia taiwaneza DigiTimes scrie ca Amazon va introduce noul model pentru a contracara “noul iPad” si iPad 2. In acelasi timp, retailerul online va renunta la modelul de 8,9 inci, gandit ca raspuns pentru modelele Samsung cu aceeasi diagonala.
Lansarea noului iPad de catre Apple a dus la scaderea pretului pentru iPad 2 de la 499 dolari la 399 dolari, ceea ce in final a luat vantul din panzele Kindle Fire, reducand cererea.
Cu toate acestea, Amazon se asteapta sa livreze in acest an 30-40 de milioane de tablete, atat de 7 inci, cat si noul model de 10,1 inci, neanuntat.

Pana acum Amazon nu a concurat direct cu Apple decat in putine segmente, respectiv carti digitale, muzica sau programe de Mac, insa de data aceasta totul se va duce la un alt nivel. De altfel, presa tot scrie ca Apple pregateste un iPad Mini cu ecran de 7,85 inci, care sa contracareze Kindle Fire. De asemenea, pe langa noua tableta, Amazon lucreaza si la un Kindle Phone, daca e sa credem un raport al Citigroup. Astfel, rivalitatea se va extinde si spre sectorul smartphone-urilor iar retailerul va “inchide cercul” in dezvoltarea platformei sale.

Ceea ce inseamna ca se va adeveri inca o data si vorba “cand doi se cearta, al treilea castiga”, daca ne uitam cum Microsoft si Research in Motion se chinuie sa-si promoveze Windows Phone/Windows 8 si BlackBerry 10/QNX ca al treilea ecosistem si o alternativa la Android si iOS. In final, castigatorul-surpriza ar putea fi Amazon, care se bazeaza pe o bifurcatie a sistemului de operare de la Google.

Recent si Prestigio a anuntat o tableta ieftina de 9,7 inci, ceea ce arata ca e posibil sa scazi costurile indeajuns pentru a avea cerere si pentru a avea un produs cat de cat bun.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: Business Insider

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Marea surpriza a Tizen este ca aplicatiile sunt nativ HTML 5. De asemenea, aplicatiile Android vor putea rula pe Tizen asa cum deja merg pe QNX si cum, probabil, vor fi disponibile pe BlackBerry 10. Magia este posibila cu ajutorul Open Mobile si a software-ului sau. Tizen are, astfel, sanse reale sa ajunga al treilea ecosistem, in lupta cu Microsoft, Research in Motion si, mai nou, Amazon. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.