Prestigio va lansa o tableta de 9,7 inci cu display IPS si Android 4.0

Scris de

Prea ocupati de faptul ca noul iPad sta sa revolutioneze lumea consolelor video, jurnalistii din zona IT-ului si tehnologiei au trecut cu vederea un fapt simplu: nu toti oamenii vor tablete de fite iar cei mai multi le vor ieftine.

Asa se explica si de ce Kindle Fire si Nook Tablet au avut un succes asa mare, si de ce au fost asa esecurile tentativele companiilor care au incercat sa replice modelul iPad cu Android, precum Motorola, Samsung sau HP. Acestea au venit cu oferte apropiate de pretul iPad insa fara a avea o calitate sau performante asemanatoare.

Prestigio a anuntat la CeBIT ca va lansa MultiPad 9.7, o tableta ieftina, care va veni la 199 de euro. Spre deosebire de restul turmei de tablete ieftine, aceasta are un ecran de 9,7 inci, exact ca si iPad, iar displayul este IPS+, replicand din nou oferta Apple. Procesorul este Rockchip ARM Cortex A8 de un 1 GHz, cu un singur nucleu insa, iar la experienta se mai adauga 1 GB de memorie RAM si 8 GB pentru stocare. Exista, insa, port pentru card microSD, dupa cum gasim si USB si iesire HDMI.
Sistemul de operare este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Va fi disponibila din luna mai. Recent, IDC a anuntat intr-un raport ca tabletele Android vor depasi in popularitate iOS pe sectorul de tablete in 2015, in special datorita gadgeturilor ieftine. Dar stirea poate fi citita si invers: tabletele ieftine sunt singura sansa a Android pe acest sector.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.