Cisco a cumparat producatorul de softuri tv NDS cu 5 miliarde $

Scris de

Cisco Systems a achizitionat pentru 5 miliarde de dolari NDS Group, o companie care dezvolta software pentru pay TV. Aceasta este prima mare achizitie a gigantului retelisticii in doi ani de zile.

In 2009 Cisco prelua compania norvegiana de videoconferinte Tandberg, pentru 3,3 miliarde de dolari. Gigantul retelisticii a anuntat ca NDS este o potrivire perfecta pentru sistemul sau Videoscape, din moment ce softurile firmei permit operatorilor de cablu si satelit sa livreze continut criptat catre televizoare si alte dispozitive.
John Chambers, boss-ul Cisco, a analizat initial NDS in urma cu un an datorita a ceea ce spuneau clientii. Tehnologiile NDS sunt folosite de BSkyB si Sky Italia in Europa si de Cablevision Systems Corp, Comcast Corp si Rogers Communications Inc in America de Nord.

Avalansa high-tech din Israel

NDS este detinuta in masura de 51% de catre fondul de private equity Permira si 49% de catre News Corp. Achizitia NDS este cea mai mare a unei companii israeliene, inaintea preluarii Chromatis de catre Lucent in 2000 pentru 4,8 miliarde de dolari.
Companiile IT israeliene sunt foarte cautate acum: una dintre acestea detine tehnologia folosita in senzorul Kinect pentru consolele Xbox 360 de la Microsoft iar Snaptu a fost achizitionata de catre Facebook.

Spune “NU” cenzurii in Pakistan!

Cisco a mai spus, separat, ca nu va livra softuri care sa permita guvernului pakistanez sa filtreze continutul web. Anterior, Cisco a fost atacata dur dupa ce s-a aflat ca a furnizat astfel de echipamente si solutii pentru construirea “Marelui Firewall Chinezesc”.
Alaturi de Cisco, alte companii care au acceptat sa nu livreze astfel de tehnologii pentru ca Pakistanul sa isi supravegheze proprii cetateni sunt: McAfee (detinuta de Intel), Verizon si Websense. Insa, deloc surprinzator, Huawei nu a refuzat asemenea cererea, asa ca putem intrevedea si cine va fi viitorul furnizor.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Photobucket

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.