Apple a avut in mana tehnologia Xbox Kinect dar a spus “pas”

Scris de

Gigantul din Cupertino a avut in palma acum doi ani un sistemul de control al miscarii asemanator cu cel prezent acum pe dispozitivul Kinect al Microsoft, dar nu a spus “pas”.

PrimeSense este compania care a dezvoltat tehnologia din spatele Kinect si care detine in continuare drepturile de proprietate intelectuala, independent de Microsoft. Aceasta a dezvoltat o parte din sistemele-cheie prin 2008. Unui reporter i s-a prezentat solutia care includea un cip si doua camere, care putea procesa rapid miscarea si putea detecta imagini 3D. Inon Beracha, directorul PrimeSense, a facut o demonstratie a dispozitivului, care se baza, in fapt, pe o cercetare pentru armata israeliana, scrie Fast Company, care citeaza Cult of Mac.

Printre companiile unde Beracha a facut prezentarile se afla exact Apple. A demonstrat de cateva ori capabilitatile in fata executivilor si inginerilor din Cupertino. Apple era interesata, dar dorea ca Beracha sa semneze un numar de acorduri de a tine secrete datele. Apple dorea acces la tehnologie si se obliga sa nu spuna mai departe sau sa incerce sa o replice. Timpul necesar studierii sistemului i-ar fi fost necesar pentru a vedea in ce fel de gadgeturi ar putea incorpora tehnologia.

Beracha nu a vrut si a sustinut ca sistemul sigur va vinde, apreciind ca “Apple este durere de cap” ( “Pain in the ass” – exprimarea originala).
Doi ani mai tarziu Microsoft a lansat Kinect, un sistem de gaming ce poate detecta miscarea si profunzimea, ce va impulsiona vanzarile consolei Xbox si mai mult.

Pentru cei care se indoiau, pana la urma greseste si Steve Jobs…

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Fast Company

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] 4,8 miliarde de dolari. Companiile IT israeliene sunt foarte cautate acum: una dintre acestea detine tehnologia folosita in senzorul Kinect pentru consolele Xbox 360 de la Microsoft iar Snaptu a fost achizitionata de catre […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.