Anonymous si-a facut sistem de operare bazat pe Ubuntu

Scris de

Grupul de activisti online “Anonymous Operations” a lansat ieri prima versiune a propriului sistem de operare, numit Anonymous-OS.

Platforma este construita peste sistemul de operare open-source Ubuntu 11.10 si foloseste mediul desktop Mate, scrie Hacker News. De asemenea, vin preinstalate o serie de unelte aparent aprobate de hackeri. Acestea includ Anonymous HOIC, John the Ripper, SQL Poison si multe altele.
Versiunea 0.1 a Anonymous-OS este libera la descarcat pentru oricine.

Grupul sustine ca platforma a fost “creata pentru scopuri educationale, pana la verificarea securitatii paginilor web” si ca cei care il vor instala “nu ar trebui sa foloseasca nicio unealta pentru a distruge vreo pagina web”.

Update: Contul de Twitter al Anon Ops anunta ca sistemul de operare este “fals” si imbacsit de troieni. Drept raspuns, Anonymous OS a postat pe Tumblr┬áca “in lumea noastra, in lumea Linux si open source, nu exista virusi”. Interesant…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.