De ce ne pleaca medicii? De la o clinica la alta, prin naveta…

Scris de

OperatieAstia sunt specialistii pentru care se bate Occidentul? Conform unor articole aparute in presa autohtona, da. Exista oare altceva in afara de ban in capul unui medic roman? Ca intotdeauna, cu exceptiile de rigoare. De ce sa pleci pentru 5-6.000 de euro? Bani taxati in strainatate. Si sa te supui unor coduri de procedura medicala riguroase care te pot scoate din functie cat ai zice peste, atunci cand poti face 7-8.000 de euro lunar aici, pe malul Dambovitei.

Taxe nu platesti aproape deloc. Pe spaga care reprezinta grosul venitului, nu platesti chiar nimic si nici de stiut nu trebuie sa stii prea multe. Nu ai nici barda codurilor de procedura asupra capului, care ar putea sa dezvaluie magariile pe care le faci, si care ar putea sa te scoata de tot din circuitul medical. Pentru ca asemenea coduri in Romania nu exista.

Daca ar fi existat, conf. dr. docent, docent dr. conferentiar universitar Basca, cel care l-a omorat pe Sebastian Bunica ar fi zburat din functie ca o vrabioara. Asa fara coduri a primit doar un avertisment din partea colegiului medicilor, putand sa continue nestingherit sa fie ”cel mai bun”.

Noroc ca parintii m-au ascultat si l-au dat in judecata. Procedura a dus la scormonirea rahatului in jurul ”asului medical”. Parintii mi-au povestit ca a mai omorat un copil pe care l-a operat de apendicita, si ca la un alt copil i-a scos un rinichi sanatos, bagandu-l prin aceasta pe viata in dializa. Scormonirea va continua si va scoate  mai mult ca probabil la lumina alte bravade ale celui mai mare conferentiar. Care nu pleaca din Romania asa, din patriotism. Un patriotism care il face sa retina spaga si de la cei omorati sau mutilati.

Intelegi acum de ce asteapta Occidentul cu bratele deschise asemenea fenomene medicale. Dar uite ca ei nu pleaca. Ba mai predau si la studenti. Ai vazut cazul de la Cluj, care a dat de lumina mass-mediei prin intermediul ziarului suedez Svenska Dagbladet. Spre deosebire de alte cazuri asemanatoare, care vor ramane vesnic ascunse in bezna romaneasca. Iata ce fel de societate am reusit sa construim noi pana in 2012. Sper ca nu vei vrea sa-mi spui ca alte sectoare din societate functioneaza altfel decat functioneaza medicina. Pana si privatii au ajuns sa te chinuie! La banci, la gaze, la apa, ”you name it”.

Noi stam insa pasivi si exclamam. Asa-i la noi! In timp ce tot mai multi par sa prinda gustul tortuturii cetateanului. Indiferent de sectorul in care lucreaza. Oricum, eu sunt convins ca gramatica ne va scoate pana la urma din belea.

Sursa: Renne
Sursa foto: AskMedical

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. Dragos B says:

    “Exista oare altceva in afara de ban in capul unui medic roman?”

    Da, desigur. Cel putin in capul unora. Ar fi multe de spus dar, uite, poti fi cel mai bogat medic din Bucuresti, daca ai nevoie de ambulanta, pompieri sau politie in timpul orei de varf a circulatiei auto atunci probabilitatea cea mai mare este s-o patesti… … … Si-ar mai fi exemple cu duiumul…

  2. In fata acelora: “unora”, pentru ca stiu si eu ca exista, imi scot palaria. In rest un sistem, oricare ar fi el, poate exista doar prin interemediul a doi factori. Nepasarea, sustinerea, sau ambii factori concomitent, cazul tarii noastre. Cred ca esti de acord cu mine cand spun ca, cele descrise de tine tin exclusiv de tocmai un sistem nefunctional din radacini.

  3. Dragos B says:

    Exact. Din pacate. 🙁

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.