Algoritmii Google ajuta la detectarea cancerului

Scris de

Cercetatorii au folosit o versiune modificata a algoritmului PageRank de la Google pentru cautarea pe internet si au gasit sapte proteine care indica vitezei de propagare a cancerului, ceea ce poate duce la diagnostic mai timpuriu si un tratament mai bun.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Tehnologica din Dresden, Germania, au clasat 20.000 de proteine in functie de relevanta genetica in cazul progresiei un cancer pancreatic.
Biomarkerii sunt molecule produse de catre celulele canceroase si pot ajuta la detectarea cancerului atunci cand sunt descoperiti in fluidele corporale sau in tumori in cazul unor biopsii.
Biomarkerii au fost descoperiti cu ajutorul algoritmului pe care Google il foloseste pentru a sorta rezultatele cautarilor de pe web. Acesta este complex si implica mai multi factori, din care unul cheie este interconectivitatea unei pagini. Pe romaneste, o pagina fara alte site-uri care sa puna link catre ea si fara interactiune in social media e mai putin importanta pentru Google.

Folosind asta, cercetatorii au reusit sa realizeze clasamentul uitandu-se la reteaua de interactiuni fizice si regulatorii, pentru a le gasi pe cele care au un rol mai mare in progresia cancerului.

Desi noii biomarkeri sunt o imbunatatire a uneltelor actuale de diagnosticare, ei sunt inca departe de a fi perfecti. Pentru a fi folositi clinic, noii biomarkeri trebuie validati de un nou studiu, mai mare.

Sursa: Dvice
Sursa foto: Dvice

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.