Amazon a depasit Samsung la tablete

Scris de

Amazon.com a livrat 3,9 milioane de tablete Kindle Fire in trimestrul al patrulea din 2011 si a ajuns la o cota de piata de 14,3%, aproape dublu fata de Samsung, potrivit unui raport al IHS iSuppli.

“Livrarile de Kindle Fire in cel de-al patrulea trimestru au fost exact in linie cu ceea ce HIS a estimat la inceputul lui decembrie, 3,9 milioane de unitati, reprezentand un start respectabil pentru Fire”, a declarat Rhoda Alexander, analist la IHS.

Tableta de 7 inci a ajuns, astfel, pe locul al doilea dupa iPad-urile de la Apple, care au decazut de la 64% la 57% din piata. Dar sa nu va imaginati ca Amazon sau Samsung au facut vreun rau iPad 2. Nu, declinul in cota de piata a venit din partea canibalizarii produse exact de un alt confrate iOS, iPhone 4S.

“Lansarea iPhone 4S in octombrie a generat competitie intensa pentru veniturile cumparatorilor de produse Apple, limitand mai mult cresterea livrarilor de iPad decat Kindle Fire sau alte tablete media”, mai spune Alexander.Interesant, nu-i asa? Deja seamana din ce in ce mai mult cu piata playerelor muzicale, unde iPoddomina totul zi de zi, in ciuda puzderiei de concurenti.Si totusi, doar Apple castigaCa tot veni vorba de muzica, performanta Amazon de a sari de la zero la 14% la primul sau trimestru cu Kindle Fire pe piata este de remarcat, insa nu e neaparat de bun bun augur.

Morgan Stanley a retrogradat actiunile companiei fondate de Jeff Bezos pe motiv ca vanzarile fizice de muzica, filme si jocuri ale Amazon sunt amenintate de competitia digitala.

“Forta Apple in vanzarile iPhone si iPad afecteaza negativ Amazon.com prin accelerarea tranzitiei companiei de la vanzari fizice la vanzari digitale de media”, spune analistul Scott Devitt de la banca americana. Amazon ofera din ce in ce mai multe produse media digitale, ba chiar e lider in domeniul cartilor, insa are de dus o lupta grea pe domeniul muzicii cu iTunes de la Apple si cu Netflix si Google pe zona streaminguluivideo.Asta nu opreste Amazon sa-si bata joc de Apple in reclame….

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: All Things Digital

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] realizat modelul Kindle Fire cu diagonala de 7 inci, care a fost lansat in toamna anului trecut si s-a vandut in 3,9 milioane de exemplare, potrivit IHS iSuppli. De regula, companiile aleg un singur constructor pentru gageturile lor cand […]

  2. […] Fire este una dintre investitiile sale cele mai de succes. Desemnata sa concureze cu iPad, tableta a ajuns deja a doua ca popularitate din intreaga lume, doar in urma ofertei Apple. Kindle Fire este important pentru ca ajuta e-tailerul sa treaca de la […]

  3. […] ce a ajuns al doilea jucator in domeniul tabletelor prin Kindle Fire, retailerul online Amazon vrea acum sa se ia la tranta de la egal la egal cu Apple […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.