Tableta Kindle Fire de 10 inci va fi lansata in trimestrul al doilea

Scris de

Foxconn Electronics a obtinut de la Amazon.com comanda tabletelor Kindle Fire de 10 inci, care vor fi livrate incepand cu trimestrul al doilea, scrie DigiTimes, care citeaza surse din lantul de furnizori.

Anterior, Quanta a realizat modelul Kindle Fire cu diagonala de 7 inci, care a fost lansat in toamna anului trecut si s-a vandut in 3,9 milioane de exemplare, potrivit IHS iSuppli. De regula, companiile aleg un singur constructor pentru gageturile lor cand lanseaza un produs nou, insa se mai cauta cate un partener aditional pentru a reduce riscurile de productie si pentru negocieri in privinta reducerii tarifelor.
Analistul Chad Bartley de la Pacific Crest Securities scria acum zece zile intr-o nota catre investitori ca o versiune de 9 inci a Kindle Fire va fi lansata pana la mijlocul anului.

Separat, DigiTimes mai scrie ca Wistron va porni productia unei noi versiuni a Nook Tablet de la Barnes&Noble, dupa ce anterior aceasta era realizata de Inventec. Nook Tablet s-a vandut in 1,92 milioane de exemplare in ultimul trimestru din 2011.

Conform unui studiu al DigiTimes Research, piata totala a tabletelor va scadea cu 30,6% in primul trimestru din 2011, ca urmare a eliminarii efectului produs de Sarbatorile de iarna, la care se adauga asteptarea noului iPad 3. Vor fi livrate, asadar, 14,97 milioane de tablete, insa numarul tot va fi cu 77,6% fata de acelasi trimestru din 2011.

Estimarea mai arata ca 11 milioane de dispozitive vor fi iPad 2 si iPad 3, in vreme ce doar 3,97 milioane vor fi vandute si de altii. Scaderea in acest sector (Android + Windows) va fi, insa, de 50% iar din total un numar de 1,5 milioane de unitati vor fi Kindle Fire iar alte 300.000 vor fi Nook Tablet.

Sursa: DigiTimes
Sursa foto: chipchick.com

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] realizate de LG si AU Optronics. Si aceasta informatie are sens, daca Apple ar dori sa contracareze Kindle Fire de la Amazon, care face senzatie la vanzari pe zona de 7 inci, sau viitoarea tableta Google, […]

  2. […] pentru ca Amazon sa inchida cercul ar trebui sa lanseze o tableta de 10 inci si un Kindle Phone. Deja exista informatii ca aceste proiecte ar fi in lucru, singura problema ar […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.