Jeff Bezos s-a imbogatit instant cu 2,5 miliarde de dolari

Scris de

Amazon.com, cel mai mare retailer online al planetei, a zdrobit asteptarile analistilor si a prezentat rezultate financiare excelente, care au dus la cresterea actiunilor pe bursa cu 15%.

Astfel, cresterea actiunilor Amazon a dus la o majorare a capitalizarii companiei cu 10 miliarde de dolari, ceea ce l-a imbogatit pe Jeff Bezos cu 2,5 miliarde de dolari.

Compania a postat venituri in urcare cu 34%, pana la 13,4 miliarde de dolari, in vreme ce profitul net a fost de 130 de milioane de dolari, mult peste estimarea proprie a companiei, care prezicea o pierdere de 200 de milioane de dolari.
Desigur, marjele de profit ale Amazon sunt la minime istorice, insa de cativa ani compania investeste masiv in trei directii: centrele de expediere a comenzilor online; continutul multimedia din oferta sa digitala (carti, filme, muzica); si infrastructura pentru serviciile cloud computing.
Daca luam la socoteala marja bruta, aceasta a crescut cu 12 puncte procentuale, pana la 24%.

Kindle Fire este una dintre investitiile sale cele mai de succes. Desemnata sa concureze cu iPad, tableta a ajuns deja a doua ca popularitate din intreaga lume, doar in urma ofertei Apple. Kindle Fire este important pentru ca ajuta e-tailerul sa treaca de la vanzarea de bunuri fizice media ca DVD-uri, jocuri video si CD-uri, la vanzarea de produse digitale.

Iar acum compania incepe sa culeaga roadele trecerii la aceasta strategie: Kindle Fire este cel mai vandut produs de pe intregul site al Amazon, cel mai dorit si cel mai daruit. In fapt, 9 din 10 produse cele vandute bunuri sunt digitale, fie carti pentru cititoarele digitale Amazon Kindle, fie aplicatii, muzica sau filme. Jeff Bezos, fondatorul si conducatorul Amazon, a mai adaugat ca din top 100 carti vandute, 16 sunt exclusivitati ale companiei. In privinta aplicatiilor, un raport al TinyCo – firma care produce jocul Tiny Village – arata ca Amazon face mai multi bani pe utilizator chiar decat Apple. De altfel un raport mai vechi al firmei de analiza Flurry arata acelasi lucru.

Pentru trimestrul al doilea, compania are tot o estimare prudenta: vanzari intre 11,9 si 13,3 miliarde de dolari, in urcare cu 20-34% in vreme ce, in materie de bani, s-ar translata intr-o pierdere intre 260 de milioane de dolari si un mic profit de 40 de milioane de dolari.

Acum, pentru ca Amazon sa inchida cercul ar trebui sa lanseze o tableta de 10 inci si un Kindle Phone. Deja exista informatii ca aceste proiecte ar fi in lucru, singura problema ar fi daca marjele de profit ii vor permite noile lansari. Mi exact spus, cu cat mai mare succes va avea vanzarea de bunuri digitale pe Kindle Fire, cu atat sunt mai mari sansele pentru a vedea pe piata noile gadgeturi.

Sursa: Reuters
Sursa foto: T3

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.