Consola Nintendo Wii U va rula aplicatii Android

Scris de

Viitoarea generatie a consolelor de jocuri video de la Nintendo, pe numele sau de scena Wii U, va putea rula din start aplicatiile Android.

Situatia nu este deloc una noua, din moment ce Research in Motion (RIM) a inclus compatibilitatea cu aplicatiile Android in tableta sa BlackBerry Playbook. Iar sistemul sau de operare QNX va fi inclus catre finele anului si in smartphone-uri.
Dar daca in cazul sistemelor Blackberry integrarea Android a venit prin portarea aplicatiilor intr-un proces relativ usor, de data aceasta Nintendo ar putea construi insusi sistemul de gaming pe baza Android, impreuna cu propria interfata si propriile softuri.
Consola originala Wii avea abilitatea de a rula aplicatii facute de mase diferite de dezvoltatori din orice directie. Aplicatii precum Hulu si Netflix au fost integrate apoi in mod oficial, in vreme ce hackerii au fost in stare sa adauge tot felul de aplicatii si caracteristici noi. Acum noua generatie ar putea avea un intreg univers chiar la picioare.

Ce ar putea face Nintendo daca va conlucra cu Google? In primul rand ar putea concura mai bine cu Sony si Microsoft in zona consolelor, mai ales ca a ramas in urma in termeni de oferta. De asemenea, integrarea Android va da posibilitatea Nintendo sa licentieze compatibilitatea eShop, propriul magazin online de jocuri, si catre producatorii de smartphone-uri si tablete. Sony a facut deja jumatate de pas, certificandu-si propriile telefoane si tablete pentru rularea de jocuri din PlayStation Store.

Daca Nintendo ar face acelasi lucru cu restul de producatori, din start i se va deschide o noua sursa de venituri. Pe de alta parte, controllerul Wii U va putea actiona el insusi ca o mini-tableta, avand acces la aplicatiile Android si la serviciile Google.
Informatia a fost prezentata initial de site-ul VG 24/7, care citeaza surse din domeniu.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Business Insider

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.