Kaspersky: Apple e cu 10 ani in urma Microsoft la securitate

Scris de

Asta o sa doara: desi intelepciunea populara este ca Mac-urile sunt mult mai sigure fata de Windows, Eugene Kaspersky – directorul firmei de securitate cu acelasi nume – spune ca realitatea e fix pe dos.

“Cred ca Apple e cu 10 ani in urma Microsoft in termeni de securitate”, a spus Kaspersky. Dar asta e doar inceputul. El a adaugat ca a fost mereu posibil sa scrii malware pe Mac dar abia acum criminalii cibernetici au descoperit ca e o zona interesanta. Desigur, asta se intampla dupa ce Apple a inregistrat cresteri continue ale livrarilor de iMac sau MacBook, numarul acestora ajungand sa fie acum de ordinul zecilor de milioane in lume.
Spre exemplu, malware-ul Flashback a infectat recent circa 650.000 de Mac-uri iar un raport al Sophos arata ca 20% din Mac-uri sunt infectate cu malware de Windows si doar 2,7% poarta malware specific pentru OS X. “Bun venit in lumea Microsoft, Mac. E plin de malware”, spune el.

Sistemele sau programele Microsoft sunt gaura de securitate si magnet de virusi, problema Apple este ca acum hackerii incep sa ii dea o mai mare atentie. Tineti minte ca acum multi ani Microsoft a cumparat antivirusul GeCAD, transformat ulterior in Microsoft Security Essentials. Apple, in schimb, a reactionat fix ca producatorii de telefoane Android: nefiind obisnuita sa repare gaurile de securitate din propriile softuri sau sisteme de operare, si-a lasat utilizatorii sa infrunte problema de capul lor sau s-a urnit cu greu. In acelasi mod, producatorii de gadgeturi Android se vad doar ca niste companii hardware si cu greu se misca sa furnizeze propriilor clienti ultimele update-uri pentru sistemul de operare Android.

Sursa: The Next Web
Sursa foto: Apple Insider

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.