Nokia, Samsung si Qualcomm, inarmate pentru noul val al “razboiului patentelor”

Scris de

Cum procesele privind proprietatea intelectuala nu dau vreun semn de incetinire, companiile ar cam trebui sa vada cine detine patentele-cheie pentru urmatorul val al tehnologiei celulare, si anume 4G LTE – care permite viteze mult mai mari.

Ei bine, acelasi lucru s-au intrebat si cei de la Article One Partners, asa ca au facut un studiu impreuna cu Thomson Reuters. Cand vine vorba de patentele “cat se poate de esentiale”, studiul a gasit ca Nokia, Samsung, LG si producatorul de cipuri Qualcomm detin aproape jumatate dintre patente. Daca adaugam in peisaj si pe cele foarte noi, atunci apar pe radar aceleasi Nokia, Samsung, Qualcomm, la care se adauga producatorul de echipamente telecom Ericsson. Cele patru detin impreuna 55%.

Marshall Phelps, investitor si director la Articole One, spune ca industria IT nu este indeajuns de matura pentru a-si da seama cum sa concurezi cu adversarii, dar in acelasi timp sa le licentiezi patentele.

In ultimii ani Apple a dat in judecata Samsung, HTC si Motorola, Microsoft e in instanta cu Barnes & Noble, Foxconn si Motorola iar Oracle tinteste Google. El a mai spus, insa, si ceva mult mai important: “in lumea tehnologiei de varf, procesele rareori au stopat pe cineva sa concureze”.
Directorul a mai adaugat ca patentele au devenit acum un activ la fel de important ca si cladirea in care activeaza societatile.

Phelps a condus anterior departamentele de licentiere a proprietatii intelectuale la Microsoft si IBM.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: Dailymobile.se

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] dar care nu sunt standard-esentiale. Daca va aduceti aminte, un studiu din luna februarie al Article One Partners arata ca Samsung, Nokia si Qualcomm detin alaturi de LG si Ericsson jumatate din patentele noi […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.