Apple da in judecata Samsung pentru “copierea” iPhone si iPad

Scris de

Apple si Samsung au cea mai ciudata relatie din lumea IT: coreenii realizeaza procesoarele aflate in iPhone si iPad, dar in acelasi timp concureaza si prin gama sa larga de telefoane si tablete.

Iar ciudatenia a fost subliniata chiar de catre Steve Jobs, in momentul lansarii iPad 2, cand a numit 2011 drept “anul copiilor” iar pe fundal aparea sigla Samsung. Si mai curios este ca noile tablete PC ale Samsung, Galaxy Tab 10.1 si 8.9, nici macar nu folosesc procesoare Samsung, ci nVidia Tegra 2.

Acum Apple a dat in judecata compania coreana pentru copierea “designului si senzatiei” oferite de propriile sale dispozitive: tableta iPad si smartphone-ul iPhone. Plangerea este legata de telefoanele Samsung Galaxy 4G, care seamana oarecum cu iPhone 3G/3GS, si mai putin evidentele Epic 4G, Google Nexus S si tableta Galaxy Tab.
“In loc sa inoveze si sa dezvolte propria tehnologie si un stil unic Samsung pentru telefoanele sale inteligente si tablete, Samsung a ales sa copieze tehnologia Apple, interfata si stilul inovator in aceste produse care incalca patentele”, arata gigantul din Cupertino.

Apple cere daune si declararea clonarii drept voita.

In privinta tabletei Galaxy Tab, totul se reduce practic la iOS versus Android, Apple spune ca Samsung i-a copiat pana si icon-urile sau forma gadgetului.

Dupa ce a tarat in judecata HTC si Motorola pentru a bloca ascensiunea Android (fara a reusi), si s-a aparat de Nokia prin diverse tribunale, Apple si-a dat seama ca, de fapt, cea mai mare amenintare la adresa sa vine de undeva mult mai indeaproape
O vorba din popor spune asa: “Nu musca mana care te hraneste!” Dar cine hraneste pe cine in acest caz?

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] de Android care are trei sau patru butoane in functie de versiune, gadgetul are un singur buton, intocmai ca si iPhone. O alta noutate de bun augur este intrarea in consortiul care dezvolta Tizen a operatorului telecom […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.