Samsung se pregateste de procese cu Apple si Oracle

Scris de

Samsung cumpara protectie impotriva unor eventuale procese cu Apple si Oracle care sa vizeze portofoliul sau larg de telefoane, tablete si playere muzicale cu sistemul Android de la Google.

Sud-coreeni au semnat o intelegere de licentiere cu Intelectual Ventures, o companie care i-a pus astfel la dispozitie peste 30.000 de patente. Acelasi gen de intelegere l-au semnat cu Intellectual Ventures si taiwanezii de la HTC. Afacerea da arme de distrugere in masa daca niste companii cicalitoare si invidioase pe succesul Android, precum Apple, Oracle si Microsoft au de gand sa-i de in judecata.

HTC a mai semnat un contract de licentiere a unor patente cu Microsoft, dar a fost si prima companie data in judecata de Apple. Ulterior, HTC a dat si ea in judecata compania lui Steve Jobs.  Apple a dus la tribunal si Motorola.

Oracle a dat si ea in judecata Google referitor la implementarea Java in Android.
In cazul Samsung ar fi un pic ciudata o confruntare legala cu Apple, deoarece compania produce procesoarele aflate pe iPad si iPhone, chiar daca vinde produse comparabile, respectiv tableta Galaxy Tab si telefonul Galaxy S.

Intelectual Ventures, deseori numita un “troll al proprietatii intelectuale”, a fost fondata in 2000 de Peter Detkin – fost vicepresedinte la Intel– si de fostii Microsoft-isti Edward Jung si Nathan Myhrvold, care a ajuns candva chiar director de tehnologie la gigantul din Redmond. Modelul de afaceri al firmei se bazeaza pe cumpararea de proprietate intelectuala de la inventatori si fortarea spre licentierea de patente catre companiile care ar incalca proprietatea intelectuala. Dar a dezvoltat si alte inventii proprii, circa 2.000.

Sursa: Into Mobile
Sursa foto: Into Mobile

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Android precum Apple, Oracle sau Microsoft ar da-o in judecata. Samsung a insemnat in noiembrie o intelegere de licentiere de proprietati intelectuale cu Intelectual Ventures, companie care i-a pus astfel la dispozitie peste 30.000 de patente. Acelasi gen de intelegere l-a […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.