IBM si Samsung se aliaza pe toate fronturile

Scris de

Doi giganti ai tehnologiei, International Business Machines (IBM) si Samsung au anuntat ca isi vor licentia reciproc patentele tehnologice intr-o intelegere care va remodela peisajul lumii IT pe toate coordonatele sale.

Cele doua companii au anuntat ca impartirea proprietatii intelectuale “le va reintari abilitatea de a furniza produse si servicii mai bune, mentinandu-si in acelasi timp competitivitatea”. Conditiile specifice nu au fost prezentate.
Afacerea vine dupa ce Samsung s-a alaturat la finele anului trecut IBM in cercetarile avansate pe care americanii le fac pentru miniaturizare in domeniul semiconductorilor. Engadget deja viseaza la tablete Galaxy Tab cu procesor z196 de de 5,2 GHz, cel mai rapid din lume

Portofoliile celor doi colosi sunt imense, “Big Blue” primind anual cele mai mult patente in SUA timp de 18 ani consecutiv. Samsung a fost pe locul al doilea anul trecut, cu 4.551 patente acordate, fata de cele 5.896 ale IBM, potrivit Tom’s Hardware.
Raza de actiune este si ea imensa, tehnologiile patentate acoperind de la lumea dispozitivelor mobile pana la procesoare.

Un alt posibil domeniu al parteneriatului il poate constitui apararea pe care Samsung si-o construieste in cazul in care companii invidioase pe succesul Android precum Apple, Oracle sau Microsoft ar da-o in judecata. Samsung a insemnat in noiembrie o intelegere de licentiere de proprietati intelectuale cu Intelectual Ventures, companie care i-a pus astfel la dispozitie peste 30.000 de patente. Acelasi gen de intelegere l-a semnat cu aceasta companie si HTC, care a semnat, insa, si cu Microsoft.

Sursa: Tom’s Hardware
Sursa foto: www.newzglobe.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.