Fujitsu a lansat primul netbook cu MeeGo, urmeaza tableta Linpus

Scris de

Saptamana care tocmai se incheie a fost una de cosmar pentru MeeGo si Intel, dar exista totusi o bucurie: primul laptop cu MeeGo a fost lansat de Fujitsu in Singapore. Si urmeaza si lansarea unei tablete la Congresul de la Barcelona.

In esenta acesta este un LifeBook MH33 cu MeeGo preinstalat si are un procesor Intel Atom N455 de 1,66 GHz cu 1GB de RAM, un hard de 250 GB si un ecran 10,1 inci LED-backlit cu rezolutie de 1024 x 600 pixeli. Costa 400 de dolari.

Fujitsu spune ca a personalizat MeeGo pentru a beneficia de avantajul butoanelor hardware.

Dispozitivul poate intra in istorie drept primul care s-a lansat cu un sistem de operare trimis la lada de gunoi a istoriei.

Desi mai toata lumea se astepta ca Nokia sa schimbe Symbian pe Windows Phone 7, nimeni nu anticipa ca MeeGo va fi retrogradat la stadiul de proiect de laborator, pentru cercetare-dezvoltare. Acesta nu va mai beneficia de sprijinul cohortelor de ingineri finlandezi, ci de foarte putini salariati, potrivit TechCrunch.

MeeGo a fost anuntat acum un an prin fuzionarea platformelor Maemo de la Nokia si Goblin de la Intel. Este open-source si este bazat pe Linux. Nokia a anuntat vineri ca va lansa primul telefon MeeGo, N9-01 la finele anului. Un prim terminal care avea tastatura fizica (N9-00) a fost respins de operatorii de telefonie din cauza problemelor cu mecanismul acesteia. Intel e ingrijorat deoarece interfata va fi personalizata de o echipa externa de doar trei oameni. La Congresul de la Barcelona va fi prezentata si tableta Linpus MeeGo, un filmulet cu aceasta fiind deja disponibil pe internet.

Pe de alta parte Intel se gaseste in situatia de a lua in propriile maini destinul MeeGo daca mai doreste sa duca procesoarele sale Atom pe tablete si smartphone-uri, deoarece pierde rapid teren in fata platformei ARM.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.