Apple cere Motorola sa nu mai fabrice Droid X

Scris de

Buy viagra soft cheapest tab

187″ />Doar nu va imaginati ca Apple urma sa stea cu mainile in san atunci cand Motorola a cerut invalidarea a 20 de patente ale gigantului din Cupertino, nu?

Apple a raspuns cu inca un proces initiat impotriva Motorola, spunand ca telefoanele Droid, Droid 2, Droid X, Cliq, Cliq XT, BackFlip, Devour A555, Devour i1 si Charm incalca sase patente ale sale legate de multitouch si sistemul de operare.

Unul dintre acestea este celebru deoarece lumea se intreba acum ceva timp daca nu cumva urmeaza un proces intre Apple si Palm, care tocmai introducea la inceputul lui 2009 sistemul de operare webOS si telefonul Pre. Acesta era vazut de multi drept adevaratul competitor al iPhone. Dar procesul nu a avut loc niciodata.

In schimb, patentul respectiv, cu numar de ordine #7,479,949, a fost folosit de Apple pentru a da in judecata Nokia (care acuza Apple ca nu-i licentiaza o serie de patente ale sale folosite in iPhone) dar si asupra HTC, alt producator de telefoane inteligente cu Android. Initial Motorola a mai demarat un proces prin care acuza Apple ca-i foloseste o serie de patente in iPhone, iPad si chiar cateva Mac-uri.

Apple a initial procesul la un tribunal din Wisconsin, cunoscut ca judecat rapid astfel de cazuri, insa viitorul pas al Motorola ar fi sa isi consolideze toate procesele cu Apple si sa le aduca sub o singura palarie.

Procesele fac parte dintr-o raza mai mare de litigii in care Microsoft a dat in judecata Motorola iar Oracle a ajuns in instanta cu Google, producatorul Android, datorita folosirii Java.

Motorola a inregistrat un profit net de 109 milioane de dolari pe ultimele trei luni gratie telefoanelor cu Android, in special Droid 2 si Droid X.

Sa vedem cand se va implica direct Google…

Sursa: Engadget
Sursa foto: MarketWatch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] pe care Samsung si-o construieste in cazul in care companii invidioase pe succesul Android precum Apple, Oracle sau Microsoft ar da-o in judecata. Samsung a insemnat in noiembrie o intelegere de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.