Google cumpara o firma ce produce turbine robotice inaltate pe cer

Scris de

Revolutia energetica incepe cu Google: gigantul online nu se multumeste numai cu dominatia asupra motoarelor de cautare si a sistemelor de operare pentru dispozitive mobile iar acum tinteste sectorul energetic.

Google a cumparat Makani Power, care produce zmeie robotice ce genereaza energie folosind turbine in miniatura. Compania a fost finantata de catre ARPA-E, o agentie a Departamentului pentru Energie ce exploreaza surse alternative de electricitate.

Inainte de a decide sa cumpere firma, si Google investise 15 milioane de dolari.

Robotii care poarta turbinele nu sunt complet „liberi” ca avioanele. In schimb, sunt atasati de cabluri si zboara intre 250 si 600 de metri altitudine. Acestea sunt inaltimi unde vanturile sunt mai puternice.
Cablurile sunt utilizate si pentru a transmite energia catre sol. Planul este de a opera robotii in grupuri de cate sase, fiecare asezat in coltul unui hexagon.

Makani Power va deveni parte a Google [x], unitatea de vis a colosului, unde se cerceteaza tot felul de proiecte SF experimentale, precum masinile fara sofer si ochelarii de Terminator, Google Glass.
Compania a raportat ca a testat cu succes prototipuri care pot genera electricitate la 30 kW, insa planul este sa se ajunga la generarea a 600 kW cu modele mai mari.

Sursa: Geeks Are Sexy
Sursa foto: Tree Hugger

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] masinile care se conduc singure, zmeiele care produc energie si baloane care sa conecteze wireless la internet  intreaga lume, Google se aventureaza si in […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.