Google cauta prin biotehnologie tineretea fara batranete si viata fara de moarte

Scris de

Dupa masinile care se conduc singure, zmeiele care produc energie si baloane care sa conecteze wireless la internet  intreaga lume, Google se aventureaza si in domeniul farmaceutic: gigantul IT a infiintat o companie care are ca scop nici mai mult, nici mai putin decat extinderea vietii fiecaruia dintre noi.

Numita Calico, aceasta va fi condusa de catre Arthur Levinson, presedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlata de grupul elvetian Roche Holding. Levinson este si presedintele Apple si a a mai fost in consiliul de administratie al Google in perioada 2005-2009.
Informatia a fost prezentata initial de catre revista Time.

„Bolile si imbatranirea ne afecteaza tuturor familiile. Cu o gandire pe termen lung in ceea ce priveste sanatatea si biotehnologia, cred ca putem imbunatati milioane de vieti”, a declarat Larry Page, cofondator al Google si director executiv al colosului online.

Google este recunoscuta pentru „pariurile” sale traznite. Compania a cumparat anterior Android, iar sistemul de operare cu acelasi nume domina acum lumea smartphone-urilor si a tabletelor. De asemenea, dupa prezentarea masinilor care se conduc singure, tot mai multi producatori au anuntat astfel de modele, ultimul fiind producatorul american Tesla. Acum a pus in vanzare si ochelarii Google Glass, cu realitate augmentata, care functioneaza asemanator cu ochelarii din Terminator.

Larry Page sufera de o afectiune care ii paralizeaza coarda vocala stanga si care provoaca o voce ragusita. Aceasta poate duce chiar la probleme de respiratie. Anterior, Page a lipsit de cateva ori la prezentarea conferintelor de anuntare a rezultatelor financiare din cauza problemelor sale cu vocea.

Steve Jobs, unul din mentorii lui Page, a murit in 2011, la varsta de 56 de ani, din cauza unui cancer la pancreas care i-a afectat si ficatul.

Larry Page mai investeste, in nume personal, si intr-o companie care are ca scop minarea asteroizilor, alaturi de Eric Schmidt, presedintele Google, si de James Cameron, regizorul filmului „Avatar”.

Update: The Verge scrie ca Page este un mare fan al lui Ray Kurzweil, un inventator si vizionar legenda, autor al conceptului de Singularitate , in care tehnologia devine atat de avansata incat altereaza insasi realitatea. In documentarul “Omul Transcendent”, Kurzweil vorbeste deschis despre ambitia sa de a atinge viata eterna, ba chiar speculeaza ca e posibil sa isi aduca tatal din mormant in proces.

In 2008, Google a sprijinit Singularity University, unde Kurzweil este co-fondator. Page si Google ar fi donat 250.000 de dolari pentru a sprjini universitatea, iar cativa veterani ai motorului de cautare ar fi donat, la randul lor, alti 100.000 de dolari. In decembrie anul trecu, Google l-a angajat pe Kurzweil.

Sursa: The Business Insider
Sursa foto: www.wallcg.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] lumii, a preluat o companie de robotica, una care cerceteaza inteligenta artificiala (Deep Mind) si a intrat si in domeniul biotehnologiei. Mai nou vrea sa intre si pe segmentul gamingului prin posibila preluare a […]

  2. […] altfel, atacand bancile, Google face si masini inteligente,  iar mogulii Jeff Bezos, Elon Musk, Larry Page si Eric Schmidt vor sa cucereasca spatiul sau cerceteaza […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.