Google a creat ochelari ca in Terminator

Scris de

Google va prezenta in curand o pereche de ochelari in stilul celor din filmul Terminator, si care vor permite utilizatorilor sa “vada” in timp real informatii despre cladirile si locurile pe langa care trec.

Acestia vor fi in stilul asasinului cyborg intors din viitor si vor prezenta elemente de augmented reality. Oamenii vor putea vizualiza date culese din serviciile gigantului online, precum Google Maps si vor rula sistemul de operare Android, scrie The Telegraph, care citeaza 9to5Google.

Site-ul respectiv a anuntat ca a observat un prototip al gadgetului. Ochelarii vor avea o camera mica in fata cu flash, care va aduna informatii si va realiza fotografii. Acestia vor mai rula si un sistem de navigare operat de posesorul lor prin inclinarea capului. De asemenea, vor avea si comanda prin voce, ca si echivalentul unui procesor, memorie si capacitate de stocare. Display-ul HUD va lucra doar deasupra unui ochi, pentru a evita dezorientarea oamenilor.

Anterior, sursa citata a scris in decembrie ca Google dezvolta ochelarii care vor folosi aplicatiile cloud-computing pentru informatii bazate pe imprejurimile utilizatorilor.

Ochelarii sunt creati de laboratorul Google X, acelasi care ne-a prezentat anul trecut masinile care se conduc singure.

Lady Gaga a prezentat anul trecut niste ochelari Polaroid cam cu aceleasi lucruri.

How cool is that?

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: bodygeeks.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] de fiecare din noi. Google abordeaza problema din alt punct de vedere, incercand introducerea ochelarilor inteligenti in stilul celor din Terminator. Numit Google Glass, proiectul este estimat sa faca 3% din cifra de afaceri a companiei din 2015. […]

  2. […] si LG ar lucra si ei la astfel de dispozitive. Google ii da deja bataie cu realizarea ochelarilor Google Glass. Alte gadgeturi din domeniul hainelor inteligente au si ele deja succes. Nike FuelBand masoara deja […]

  3. […] tot felul de proiecte SF experimentale, precum masinile fara sofer si ochelarii de Terminator, Google Glass. Compania a raportat ca a testat cu succes prototipuri care pot genera electricitate la 30 kW, insa […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.