Acer a lansat AcerCloud, un serviciu care copiaza oferta Apple

Scris de

Pe langa cel mai subtire ultrabook din lume, Acer a mai adus o surpriza la CES: serviciul AcerCloud, care aduce tot continutul multimedia de pe toate dispozitivele companiei intr-un singur loc pentru a “crea, aduna si consuma pe diferite dispozitive”.

Serviciul de cloud-computing permite realizarea de fotografii de pe telefoanele Acer si apoi vizionarea lor pe PC acasa sau la birou, fara intarzieri sau complicatiile unui transfer manual. De asemenea, permite cumpararea de filme pe PC-urile all-in-one produse de taiwanezi si vizionarea acestora pe tableta sau smartphone. Compania a anuntat ca toti clientii sai vr putea folosi spatiu “nelimitat”. De asemenea, serviciul va putea conecta laptopurile cu Windows 7, tabletele si telefoanele Android, cat si tablete cu viitorul Windows 8.

Alte functii ale AcerCloud includ:

PicStream – care permite vizionarea timp de 30 de zile a fotografiilor realizate cu gadgeturile Acer. Fotografiile sunt stocate pe serverele companiei si impinse automat pe PC-uri, unde pot fi accesate timp de 30 de zile.

AcerCloud Docs – Ofera un fel de functionalitate de tipul chromebook-urilor sau a Google Docs. Utilizatorii au acces la toate fisierele updatate. Acestea vor fi si ele disponibile 30 de zile pe servere si in calculatoarele utilizatorilor iar acestia pot opta sa le descarce pe alte dispozitive pentru o stocare pe termen lung.

clear.fi Media – aplicatia permite oricand utilizatorilor acces la continutul lor multimedia, precum muzica si filme. Acestia se pot conecta la serverele firmei pentru a transmite live prin streaming sau pentru a descarca offline continut media pe gadgeturile lor.

Daca vi se parea cunoscut de undeva, serviciul AcerCloud este aproape o copie cu ceea ce a lansat Apple prin iCloud, insa are avantajul de a fi primul din lumea Android care ofera asa ceva. De asemenea, Google si Amazon au produse asemanatoare.
Facilitatea va fi lansata in trimestrul al doilea si se bazeaza pe tehnologia Acer Connect. The Verge remarca similaritatea cu prezentarea lui Steve Jobs de la lansarea iCloud…

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] imita iCloud de la Apple aproape la perfectie si a fost prezentat prima oara la CES, in luna ianuarie. Lansarea sa vine dupa ce in luna august a anului trecut Acer a achizitionat […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.