Alcatel-Lucent anunta un parteneriat cu Qualcomm

Scris de

Producatorul de semiconductori Qualcomm va prelua maxim 5% din actiunile grupului telecom Alcatel-Lucent, in valoare de 100 de milioane de dolari, in cadrul unui parteneriat intre cele doua companii.

Parteneriatul va creste fondurile de cercetare-dezvoltare ale Alcatel-Lucent, conglomerat care a pierdut peste 10 miliarde de dolari din 2006, anul mega-fuziunii dintre cele doua societati.

Afacerea cu Qualcomm este destinata crearii de celule telecom mici. Operatorii telecom le folosesc in retelele lor pentru a creste raza de acoperire wireless cu 10-200 de metri. Companii ca Vodafone si AT&T din SUA utilizeaza aceste statii pentru a decongestiona retelele lor de traficul mobil de date pe smartphone-uri si tablete. Parteneriatul va pune cipurile FSM9900 ale Qualcomm, care suporta WiFi alaturi de 2G, 3G si 4G, cu  tehnologia de telecomunicatii lightRadio a Alcatel-Lucent. Preluarea de actiuni este simbolica, iar aceasta din urma a anuntat ca va mai semna cateva parteneriate de acest fel.

Compania de consultanta Informa estimeaza ca vanzarile de statii wireless mici vor ajunge la 16,2 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, Michel Combes, directorul general al Alcatel-Lucent, a anuntat cresterea veniturilor cu 1,9% pe cel de-al doilea trimestru, la 3,61 miliarde de euro. Compania a postat un profit operational de 46 de milioane de euro, insa, per total, a raportat o pierdere neta de 871 milioane de euro, din cauza rescrierii in minus a unor active.

De asemenea, Alcatel-Lucent a consumat cu 248 milioane de euro pentru operatiunile sale decat a generat.

Actiunile companiei au crescut cu 8,8% pe bursa. Societatea are 72.000 de angajati in intreaga lume.

Alcatel-Lucent concureaza cu Ericsson si Nokia Siemens Network, dar si cu chinezii de la Huawei, pentru contracte privind retelele telecom. Nokia a anuntat recent ca va prelua cele 50 de procente detinute de Siemens la unitatea de retelistica. Ericsson a postat rezultate financiare care au ratat previziunile analistilor, in timp ce a inregistrat o crestere cu 11% datorita vanzarii de telefoane mobile.

Sursa: Reuters
Sursa foto: www.desktopwallpaper2.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.