Desecretizarea Bechtel, doar praf politic

Scris de

A fost desecretizat contractul Bechtel. Dan Sova a postat pe site-ul institutiei sale doar documente care nu vorbesc despre perioada PSD, perioada in care a fost semnat de fapt contractul.

Mai exact, au fost facute publice doar trei dintre acordurile acestui mare contract, respectiv cel din 2006, 2011 si 2013. Nimic despre contractul original, cel semnat in 2003 de Adrian Nastase.

Decizia de desecretizare, pe filiera politica, a adus reactii imediate. Anca Boagiu, fostul ministru al Transporturilor, cea care a renegociat contractul Bechtel in 2011, a cerut guvernantilor “să facă publice, de urgentă, contractele semnate cu avocatii care au supervizat afacerea Bechtel si, mai ales, valoarea acestor contracte precum si comisioanele încasate. Sova stie de ce! Unde este contractul initial Bechtel semnat în anul 2003 de Adrian Năstase, fost premier al PSD?”, arata Boagiu intr-un comunicat de presa.

“Cetătenii României au dreptul să stie: familia Sova, mama si fiul, au gestionat contractele Bechtel cu mult interes. Fiul Dan Sova, prin firma sa, a reprezentat o parte contractuală, mama lui Sova si partenerii săi au reprezentat cealaltă parte contractuală. Iată unde sunt banii dumneavoastră!

Victor Viorel Ponta aplică lectia învătată de la Adrian Năstase. Asa cum Năstase s-a derobat de răspundere pe contractul Bechtel semnat de el, prin transpunerea lui în lege votată într-un Parlament majoritar pesedist, tot asa, în prezent, Victor Viorel Ponta aruncă răspunderea contractului CFR, semnat de prietenul său, Relu Fenechiu, către CSAT. Adevărata poveste Bechtel o gasiti pe www.privesc.eu, conferinta mea de presă sustinută în data de 30 mai 2013.”, a mai aratat fostul ministru.

Contractul Bechtel a fost semnat, in 2003, fara clauze de reziliere si cu o serie de beneficii pentru compania americana. Romania s-a ales cu doar 52 de kilometri de autostrada, construiti cu preturi exorbitante.

Sursa: Renne
Sursa foto: Frontpress

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.