Amazon lanseaza Glacier, un sistem de stocare low-cost

Scris de

Amazon Web Services LogoAmazon a introdus Glacier, un sistem low-cost ce poate fi folosit pentru a arhiva si stoca informatii. Noua optiune este ieftina, utilizatorii platind 0.01 dolari per GB pe luna. De asemenea, pentru 10 dolari pe luna, doritorii pot stoca pana la un TB (terabit) de date. Pretul scazut ar putea deranja ceilalti retaileri care ofera servicii de stocare online mai scumpe. Conform informatiilor oferite de Amazon, Glacier este destinat stocarii materialelor accesate rar, dar care trebuie, totusi, pastrate.

“Companiile platesc, de obicei, prea mult pentru stocarea de date. Asadar, sunt obligate sa faca cheltuieli mari atunci cand vor sa asigure pastrarea unor date. De obicei, se gandesc cat spatiu le-ar trebui, apoi cumpara mai mult, pentru a fi siguri ca au loc suficient de stocare in cazul unei cresteri a volumului de date”, au declarat cei de la Amazon atunci cand li s-au cerut detalii despre noul serviciu.

Amazon va trebui sa administreze cu grija Glacier pentru ca, in cazul in care utilizatorii vor stoca arhive media, fise medicale, informatii financiare sau informatii genetice, acest lucru trebuie sa fie facut in conformitate cu legile in vigoare.

 

Autor: Andreea Badoiu

Sursa: The Inquirer
Sursa foto: PCMag

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.