Apple a facut 6 miliarde de dolari profit in ultimele trei luni

Scris de

Ce inseamna Steve Jobs<

buy cheap cialis online

/strong> pentru Apple: profit net de 6 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, in crestere cu un stelar 78%, dupa ce consumatorii au luat cu asalt magazinele in perioada Sarbatorilor cautand iPhone si iPad.

Vanzarile au urcat si ele cu 71%, pana la un record de 26,74 miliarde de dolari. Cu toate acestea actiunile companiei au scazut cu 2,2%, pana la 340,65 dolari bucata din cauza noii plecari a co-fondatorului Steve Jobs pe motive medicale. Cu toate acestea, cei mai multi analisti continua sa recomande cumpararea actiunii. In orele de dupa inchiderea bursei de la New York, titlurile au revenit pe plus cu 2%.

Colosul a vandut in ultimul trimestru 16,24 milioane de iPhone-uri, fata de 14,1 milioane in trimestrul fiscal anterior. Recent, compania a lansat si versiunea CDMA a popularului smartphone.

Vanzarile tabletei iPad s-au situat si ele la 7,33 milioane de unitati, desi Samsung a aruncat in ring Galaxy Tab iar Motorola va aduce in arena Xoom, cea mai sofisticata tableta cu Android 3.0 Honeycomb. Apple a mai vandut 4,13 milioane de Mac-uri si 19,45 milioane de playere muzicale iPod.

Rezultatele au batut cu mult estimarile analistilor.

Update: Apple are acum in conturi 59,7 miliarde de dolari.

Sursa: Los Angeles Times
Sursa foto: www.101wallpapers.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] in vedere ca Apple a livrat 16,24 milioane de iPhone 4 in ultimul trimestru, asta inseamna vanzari trimestriale de 97,44 milioane de unitati. Sau peste 380 milioane de […]

  2. […] a mai avut probleme legate de furnizori dar asta n-a oprit-o din realizarea de profituri uriase. Anul trecut, compania s-a confruntat cu valul de sinucideri de la Foxconn, care asambleaza iPhone […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.