Apple a vandut 11 milioane de tablete iPad, in crestere cu 166%

Scris de

Producatorul american de electronice Apple, cea mai mare companie IT a lumii, a vandut in ultimele trei luni 11,12 milioane de tablete iPad, in crestere cu 166% fata de anul trecut, potrivit rezultatelor financiare anuntate pe bursa.

Tot in termeni de productie, Apple a vandut 17,07 milioane de iPhone-uri, in urcare cu 21%. Mac-urile au inregistrat si ele un boom de 26%, vanzarile situandu-se la 4,89 milioane de unitati. Singura arie de declin o constituie cele 6,62 milioane de playere iPod date, in scadere cu 27% comparativ cu acum un an.

Gigantul a realizat in ultimele trei luni un profit net de 6,62 miliarde de dolari, cu aproape 50% peste nivelul de 4,3 miliarde de dolari din aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile colosului au urcat si ele de la 20,3 miliarde de dolari pana la 28,27 miliarde (39%), putin sub estimarile de 29,6 miliarde ale analistilor.

Ca atare, Apple a ajuns sa detina la pusculita acum 84 de miliarde de dolari.

Update: marea surpriza o constituie scaderea vanzarilor de iPhone fata de cele trei luni anterioare, cand Apple a vandut 20,3milioane de astfel de terminale. Scaderea ar fi, astfel de circa 3 milioane de unitati, pe care compania o pune in seama zvonurilor privind lansarea iPhone 4S. Astfel, Samsung a luat coroana de cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, analistii estimand ca sud-coreenii au vandut 28 de milioane de telefoane inteligente in acest trimestru.

In schimb, scaderea s-a contrabalansat prin vanzarea a 4 milioane de unitati ale noii versiuni lansate recent, echipata cu iOS 5 si Siri, in sfarsitul trecut de saptamana.

Update 2: Actiunile Apple au scazut in sesiunea de dupa inchiderea bursei de la New York cu 7%, de la 422,24 dolari bucata la 394 dolari din cauza vanzarilor slabe de iPhone, razand 27 de miliarde de dolari din capitalizarea bursiera a companiei. Acum scaderea este de 5%. Gigantul estimeaza ca pe trimestrul al patrulea va avea venituri de 37 de miliarde de dolari si un profit net de 8,6 miliarde de dolari.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Intel a raportat un profit net 3,5 miliarde de dolari, cu 17% peste cel de anul trecut din vremea asta. Veniturile au sarit si ele la 14,2 miliarde de dolari. Problema companiei este ca in Occident, consumatorii se reorienteaza spre tablete, in general, si spre iPad, in special. Astfel, procesoarele Intel Atom s-au vandut cu 32% mai putin. In statele aflate in curs de dezvoltare, precum China si Brazilia, vanzarile de calculatoare merg bine, Lenovo ajungand al treilea producator mondial de PC-uri, luand fata Acer datorita vanzarilor din China. De asemenea, corporatiile cumpara in continuare, in vreme ce companii precum Facebook sau Apple cumpara servere pentru a-si echipa imensele centre de date. Vanzarile de Mac-uri, care sunt echipate de cativa ani cu procesoare Intel, au sustinut si ele compania. Apple a anuntat ca a vandut in ultimul trimestru 4,89 milioane de unitati, in crestere cu 26%. […]

  2. […] ce Apple a fascinat utilizatorii cu Siri iar iPhone 4S a facut vanzari de peste 4 milioane de unitati in doar trei zile, iata si prima veste […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.