Aplicatia Siri de pe iPhone 4S este o gaura de securitate

Scris de

Dupa ce Apple a fascinat utilizatorii cu Siri iar iPhone 4S a facut vanzari de peste 4 milioane de unitati in doar trei zile, iata si prima veste proasta.

Cercetatorii din domeniul securitatii informatice spun ca sistemul de control prin voce poate fi folosit implicit de oricine chiar cand telefonul este blocat. Si asta deoarece Siri poate fi activat instant fara introducerea PIN-ului, potrivit Sophos. Asa ca oricine cu acces fizic la telefon poate trimite emailuri si SMS-uri, poate accesa calendarul si sa faca aproape orice altceva e capabil asistentul personal.

Sophos spune ca Apple a optat pentru convenienta in dauna securitatii. Accesul la Siri este permis chiar si cand telefonul este blocat cu un cod de acces: mai exact trebuie sa introduci PIN-ul daca vrei sa folosesti iPhone 4S in mod normal, dar poti da Siri comenzi pur si simplu tinand telefonul la ureche.

Exista o optiune pentru a proteja si Siri prin codul PIN, insa in mod normal aplicatia este programata sa permita acces mult mai larg.
“Apple ar fi putut alege sa implementeze Siri in mod sigur, dar au ales sa puna un mod implicit cu care sa iti impresionezi prietenii in loc sa securizeze calendarul si sistemul de email”.

Apple a fost criticata recent pentru ca Siri are functionalitate limitata in afara SUA, hartile si serviciile bazate pe locatie nefiind disponibile in majoritatea tarilor unde iPhone 4S. Compania a recunoscut ca acestea nu vr fi disponibile pana in 2012.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. Fram says:

    daca e sa pui problema asa e o gaura de securitate sa lasi telefonul in mana altuia…

  2. Pai si nu e asa? :))

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.