Steve Ballmer: Trebuie sa fii om de stiinta ca sa te descurci cu Android

Scris de

Ahh! Clasicul Steve Ballmer. Deja incepea sa mi se faca dor de el si de declaratiile lui naucitoare.

Vorbind la conferinta Web 2.0 Summit din San Francisco, directorul executiv de la Microsoft a spus ca utilizatorii trebuie sa fie oameni de stiinta pentru a-si da seama cum sa foloseasca un telefon Android. Desigur, el a facut aceasta comparatie pentru a scoate in evidenta cat de usor este sa folosesti smartphone-urile cu Windows Phone 7. “Nu trebuie sa fii un cercetator in domeniul calculatoarelor pentru a folosi un telefon cu Windows Phone dar trebuie sa fii pentru a folosi un Android… Este greu pentru mine sa fiu surescitat de telefoanele Android”, a spus el.
Desigur, luata la bani marunti declaratia nu sta in picioare, din moment ce Android este cea mai populara platforma iar terminalele cu aceasta acumuleaza 48% din cota de piata. Si este evident ca toti acesti oameni nu sunt nici pe departe oameni de stiinta.
Asa se intampla cand ai impresia ca tu conduci universul, dar in fapt esti irelevant: cota de piata a telefoanelor Windows este in total intre 1% si 3% in functie de cine masaoara… Gartner zice ca Microsoft are doar 1,6%.

Mango vs Apple: iPhone e bun, dar Windows Phone e si mai tare

In schimb, despre Apple, Ballmer spune ca “este un bun competitor, desi unul diferit”. El a laudat ultima inovatie a Apple: Siri – asistentul personal de pe iPhone 4S care poate sa-ti seteze alarma, sa trimita SMS-uri, emailuri sau chiar sa caute ceva online.
Totusi, Ballmer a spus ca telefoanele cu Windows Phone Mango sunt mai bune decat iPhone de la Apple pentru ca pun necesitatile utilizatorilor in centrul experientei. “Ambele (atat un iPhone cat si un Windows Phone -nr) se simt foarte bine in mana si ambele arata foarte frumos fizic…dar cand iei un Windows Phone si il folosesti…informatiile tale sunt in fata si in centru…si nu trebuie sa treci prin mari de iconuri si blah blah”, a spus Ballmer. “Un telefon Windows face lucrurile cum trebuie”.
El a mai zis ca telefoanele cu sistemul sau de operare trebuie sa concureze mai bine la pret cu terminalele Android si sa inceapa sa existe si modele mai ieftine. Apoi a negat ca Microsoft va lansa propriul telefon care sa concureze direct cu iPhone.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.