Apple inlocuieste Google cu Yandex si Baidu in Rusia si China

Scris de

Apple se face frate cu dracul pentru a scapa de Google: gigantul va folosi hartile Yandex in Rusia in sistemul de operare iOS 6, urmand ca si motorul rus de cautare sa vina instalat in versiunea mobila a Safari. In China are o intelegere similara cu Baidu.

Informatia a aparut pe TechCrunch, care citeaza mai multi bloggeri. Integrarea Yandex in produsele Apple va fi disponibila pentru toata lumea din 19 septembrie. Pe de o parte, Apple incearca sa elimine cat mai mult din dependenta de serviciile Google. Deja Apple a eliminat Google Maps din iOS6 pentru o solutie proprie bazata pe cooperarea cu TomTom. De asemenea, nu mai ofera aplicatia YouTube preinstalata, aceasta venind acum in App Store via Google iar anul trecut a lansat Siri pe baza rezultatelor din motorul de cautare Wolfram Alpha si Yelp. Al doilea nivel al colaborarii vine pentru imbunatarirea propriilor harti si produse. In contrapartita asta inseamna ca Apple va trimite mai mult trafic pe Yandex in Rusia, ajutand compania rusa in duelul cu Google. Yandex are 60% din piata de cautare din Rusia insa procentul este in fapt mai mic cu cateva procente fata de anii anteriori. Intre timp, prezenta Google a crescut si acum aconteaza 22% din cautarile realizate online in Rusia.

Apple urmeaza aceeasi strategie si in China, unde se aliaza cu Baidu. Ba chiar aici Apple va primi o parte din banii realizati de Baidu din publicitatea afisata pe dispozitivele iOS, dupa cum a declarat recent Wang Jing, vicepresedinte al companiei chineze, citat de Bloomberg. Baidu are o cota de piata de 80% in China si are deja astfel de intelegeri cu alti producatori Android. Google s-a retras acum doi ani din China, directionand cautarile din motorul sau de cautare prin Hong Kong. Cauza a fost cenzura pe care statul asiatic o impunea. Baidu nu are nicio problema sa filtreze rezultatele.

Acum Apple incearca sa profite de marimea sa bruta pentru a construi din faramite un ecosistem care sa concureze Google la baioneta. Problema e ca, pe internet, Google e inca cea mai buna…

Sursa: TechCrunch
Sursa foto: RankRanger.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.