Google+ are 400 de milioane de membri, 100 de milioane sunt activi

Scris de

Game over, Facebook: in ciuda intrarii tarzii pe segmentul retelelor sociale, Google+ a ajuns in doar un an la 400 de milioane de utilizatori, din care un sfert sunt activi luna de luna.

Suma ia in calcul atat pe cei care viziteaza site-ul de pe un calculator cat si pe cei care acceseaza aplicatiile mobile si a fost anuntata pompos de catre vicepresedintele Google, Vic Gundotra. Aceasta este prima data cand titanul internetului anunta gradul de implicare al utilizatorilor, dupa indelungi critici. In iunie, Google raporta ca reteaua sa sociala totaliza 250 de milioane de utilizatori.

Succesul Google+ vine mai ales ca urmare a popularitatii de care se bucura sistemul de operare Android, dezvoltat tot de catre Google. Aplicatia de Google+ vine preinstalata pe versiunile noi Android certificate de Google.

Spre comparatie, Facebook are 950 de milioane de utilizatori insa e problematic faptul ca Google a atins aproape jum`tate din acest numar in doar un an. In urma cu jumatate de an, un studiu realizat de ComScore arata ca utilizatorii stau pe Google+ doar 3-4 minute pe luna, fata de 405 minute pe Facebook. Chiar daca gradul de implicare e mult mai mare, partea proasta e ca Facebook nu are masinaria de facut bani de care dispune Google prin motorul sau de cautare. Facebook e dependenta de reteaua sociala, care acum e sub un atac constant cauzat de migrarea utilizatorilor pe dispozitive mobile.

Sa vedem daca Facebook isi va lansa propriul motor de cautare, asa cum lasa recent sa se inteleaga Mark Zuckerberg

Sursa: Engadget
Sursa foto: All Things Digital

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] performantelor financiare ale companiei si a popularitatii produselor sale, precum Android sau Google+. In contrapartita, titlurile Microsoft au ramas cam la acelasi nivel. In ultimii ani Google si […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.