Google a depasit Microsoft la capitalizarea bursiera

Scris de

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare din lume, a depasit ieri Microsoft in privinta capitalizarii bursiere, incheind sedinta de tranzactionare cu o valoare de 249,1 miliarde de dolari, fata de cele 247,2 miliarde din dreptul celui mai mare producator mondial de software.

Actiunile Google au crescut constant in ultimele trei luni ca urmare a cresterii performantelor financiare ale companiei si a popularitatii produselor sale, precum Android sau Google+. In contrapartita, titlurile Microsoft au ramas cam la acelasi nivel.
In ultimii ani Google si Microsoft au inceput sa se concureze din ce in ce mai mult. Microsoft si-a lansat propriul motor de cautare, Bing, iar Google a intrat pe sectorul dispozitivelor mobile prin crearea sistemului de operare Android. De asemenea, si-a lansat propriul browser, Chrome, care a devenit recent cel mai popular de pe mapamond. Cei doi colosi se mai concureaza si in privinta furnizarii de servicii cloud computing.
IBM a depasit si ea anterior Microsoft in privinta capitalizarii, insa acum se afla sub nivelul celor din Redmond.

Pe de alta parte, Apple are o capitalizare de circa 625 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca e mai mult chiar si decat Google si Microsoft combinate…

Sursa: The Verge
Sursa foto: http://www.techwench.com/

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.