Chrome e cel mai popular browser din lume

Scris de

Schimbare de garda : pentru prima oara in istorie browserul Chrome de la Google a fost cel mai folosit in lume pentru o saptamana intreaga, depasind batranul Internet Explorer de la Microsoft, potrivit StatCounter.

Chrome trecuse deja de IE la sfarsitul unei saptamani, atunci cand oamenii sunt acasa si isi folosesc propriile calculatoare, nu pe cele de la munca din cadrul corporatiilor.

Defalcat pe regiuni, Internet Explorer conduce in America de Nord cu 37% la 26%. In Europa, Chrome e in fata IE cu un punct procentual, insa Firefox conduce in fata amandorura. IE are un mare avantaj asupra Chrome in Oceania iar Firefox isi domina amandoi adversarii in Africa. In Asia, Internet Explorer este regula: in Japonia are peste 50% cota de piata iar in China si Coreea de Sud aproape trei sferturi din trafic se face prin browserul Microsoft. Chrome conduce, insa, in India si are aproape 50% din America de Sud. O posibilitate ar fi ca in aceste zone programul Google e asa de puternic din cauza popularitatii retelei sociale Orkut a gigantului online.

Avertisment

Desi in sine sectorul browserelor nu este un vector de produs bani pentru companiile producatoare, aceasta este o avertizare pentru ce se va intampla cu Microsoft si in zona sistemelor de operare din cauza Android. Si asta pentru ceea ce definim acum ca “PC” se va schimba si vom ajunge la tablete de genul Asus Transformer (cu dock) sau hibrizi ca Lenovo Yoga.
Si cand te gandesti ca acum trei ani Chrome abia se nastea, nu e greu sa ne imaginam ca trei ani acelasi gen de revolutie o vom avea si cu Windows. Sau cu Office, inlocuit de suitele de pe gadgeturile mobile si de cloud computing…

Sursa: The Verge
Sursa foto: tech.pnosker.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] si pana la sisteme de operare mobile, suite de productivitate si chiar viitorul PC-ului in sine. Chrome a luat coroana de la Internet Explorer iar Android domina peisajul smartphone asa cum domina Windows calculatoarele. Pe de alta parte, […]

  2. […] Doar ca Microsoft nu s-a tinut de promisiune si, din mai 2011 pana in iulie 2012, un numar de 15 milioane de utilizatori nu au avut aceasta optiune. In fapt, amenda era aproape sigura inca de la finele anului trecut insa surprinde valoarea mica a acesteia. Confruntata cu o posibila amenda de 7 miliarde de dolari, respectiv10% din cifra de afaceri, Microsoft a admis rapid vina dar a dat vina pe o “eroare tehnica” ca sa indulceasca pedeapsa prin cooperarea cu autoritatile de competitie. Comisia a aratat ca din martie 2010 pana in noiembrie 2010, un numar de 84 de milioane de browsere au fost descarcate cu ajutorul ecranului prezentat oamenilor. In fapt, competitia puternica din Europa a facut ca Internet Explorer sa piarda coroana in lumea browserelor in dauna Chrome de la Google. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.