Chrome a depasit Internet Explorer si a fost rege pentru o zi

Scris de

Nu e nicio mare surpriza ca Internet Explorer conduce in topul browserelor, insa cota acestuia scade, fiind amenintat de Chrome.

Ba mai mult, un studiu al StatCounter arata ca browserul Microsoft se mentine in top doar datorita calculatoarelor oferite de companii, unde oamenii nu-si pot instala singuri programul preferat din cauza departamentelor de IT.
La final de saptamana, cand oamenii sunt departe de corporatii, afaceri si munca, traficul prin Internet Explorer scade abrupt, iar beneficiarul este fix inamicul numarul unu, oferit de Google.
Chrome s-a incoronat drept regele browserelor din lume pentru prima data duminica trecuta.
Desigur, ziua urmatoare oamenii s-au intors la calculatoarele lor de serviciu si “normalitatea” s-a reinstalat…

“Desi a fost pentru o singura zi, acesta a fost un prag”, comenteaza Aodhan Cullen, directorul executiv al StatCounter. El a adaugat ca Chrome are inca o mare batalie de dus cu rivalii principali IE si Firefox, fiind browserul numarul doi sau trei in locuri precum China, SUA sau Germania.
“Daca Chrome poate prelua conducerea in razboaiele browserelor ramane de vazut, insa trendul in privinta utilizarii Chrome nu poate fi negat. La finele saptamanii, cand oamenii sunt liberi si aleg ce browser sa foloseasca, multi dintre ei selecteaza Chrome in locul IE”, a mai spus Cullen.

Chrome beneficiaza din plin de prevederile Uniunii Europene care forteaza Microsoft sa ofere un balot de browsere alternative pe sistemul de operare Windows.

Sursa: The Verge
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Microsoft isi apara pozitia de lider in domeniul browserelor, mai ales ca recent Chrome a fost rege pentru o zi. In plus, ideea Microsoft ca doar ei pot face browsere sigure si care sa consume putine resurse […]

  2. […] Chrome trecuse deja de IE la sfarsitul unei saptamani, atunci cand oamenii sunt acasa si isi folosesc propriile calculatoare, nu pe cele de la munca din cadrul corporatiilor. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.