Oracle se aliaza cu Nokia pentru harti

Scris de

Nokia a anuntat ieri o intelegere cu Oracle, prin care companiile care folosesc aplicatiile Oracle vor putea integra in acestea tehnologia de cartare a finlandezilor.

Mai precis, Oracle a creat o legatura pentru imbinarea serviciului Fusion Middleware Mapviewer cu Nokia Location Platform. “NLP este o platforma avansata cu o amprenta globala unica, bazata pe o tehnologie de varf si mai mult de 30 de ani de experienta in cartografie. Aceasta va ajuta companiile sa economiseasca timp, bani si resurse in timp ce le permite sa aiba o perspectiva geografica asupra afacerilor lor, facilitand decizii mai bune”, a declarat Roy Kolstad, vicepresedinte al Nokia pentru servicii de localizare si comert.

Tehnologia Navteq a permis Nokia realizarea mai multor astfel de acorduri de licentiere. Recent au semnat cu Nokia pentru folosirea hartilor sale cu producatorii auto BMW, Mercedes, Volkswagen si Hyundai. De asemenea, si Garmin va folosi datele Nokia ca parte a aplicatiilor sale Navigon, dezvoltate pentru Android si iOS.

Insa cel mai important partener al sau este Microsoft: toate smartphone-urile cu sistem de operare Windows Phone 8 vor avea tehnologia Nokia, ca si Bing Maps.
Hartile au devenit recent “calcaiul lui Ahile” pentru noul iPhone 5 si noul sistem de operare iOS 6. Situatia e atat de grava incat directorul general Tim Cook si-a cerut scuze in fata utilizatorilor.

Sursa: PC World
Sursa foto: automatiseringgids.nl

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Nokia a anuntat ieri o intelegere cu Oracle, prin care companiile care folosesc aplicatiile Oracle vor putea integra in acestea tehnologia de cartare a finlandezilor….Citeste mai mult […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.