Nokia va putea personaliza interfata Windows Phone 7

Scris de

Inca de la inceputul saptamanii nu mai e nicio mare noutate ca Nokia va introduce Windows Phone 7 pe telefoanele sale inteligente.

Dar compania finlandeza a reusit ceea ce nimeni nu a putut pana acum: sa primeasca acordul Microsoft pentru a putea modifica interfata si aproape orice alt element al sistemului de operare Windows Phone 7. Marimea bruta a companiei, care are 31% din piata mondiala de smasrtphone-uri a facut ca Microsoft sa ofere aceasta concesie. Asta dupa ce nu a permis acelasi lucru partenerul traditional HTC, care a lansat primele telefoane cu Windows Mobile din lume si voia sa transpuna Sense, sau lui Sony Ericsson, care a refuzat sa produca terminale pe platforma dupa ce nu a primit dreptul a personaliza interfata.
Stephen Elop, directorul executiv al Nokia, a spus un “Da” cu tarie cand a fost intrebat daca societatea poate modifica orice din sistemul de operare, dar a mentionat ca probabil nu o va face pentru a putea mentine compatibilitatea.

Parteneriatul va duce la introducerea Ovi Maps in Windows Phone Marketplace si integrarea cu Bing Maps. De asemenea, terminalele Nokia vor avea acces la Xbox Live si Microsoft Office. In schimb, programatorii Qt ai Nokia au ramas cu ochii in soare, dupa ce compania nu a reusit sa determine introducerea mediului in viitoarele versiuni ale WP7.

Nokia a mai obtinut dreptul de a avea un cuvant de spus in viitoarea dezvoltare a Windows Phone 7 iar Microsoft se va angaja sa cheltuie “semnificativ” (sute de milioane de dolari –nr ) in inginerie si marketing.
Compania finlandeza va reduce costurile cu dezvoltarea Symbian, pe care il va pastra pentru platformele ieftine, asa cum am anticipat. Va lansa totusi un telefon pe platforma MeeGo dar viitoarele telefoane programate pe aceasta platforma vor purta stampilele Windows si Microsoft.

Masura ce sigur va infuria Intel, care isi vede eforturile deturnate iar sistemul de operare conceput cu Nokia va trebui sa isi gaseasca loc doar pe electrocasnice si autoturisme.

Va simtiti pregatiti pentru Nokia N8 cu Xbox Live?

Sursa: SlashGear
Sursa foto: BoyGeniusReport

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] capitalizarea companiei canadiene nu facea posibila o astfel de tranzactie. Intre timp, insa, Microsoft a anuntat un parteneriat strans cu Nokia, pentru folosirea Windows Phone 7. Iar scaderea prea puternica a cotei de piata a Nokia pe segmentul smartphone a dus la speculatii […]

  2. […] cel mai important partener al sau este Microsoft: toate smartphone-urile cu sistem de operare Windows Phone 8 vor avea tehnologia Nokia, ca si Bing […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.