665 de becuri alcatuiesc cel mai mare candelabru cu alimentare solara din lume

Scris de

Cel mai mare candelabru alimentat solarBristol and Bath Science Park din Marea Britanie gazduieste cel mai mare candelabru alimentat solar din lume, alcatuit din 665 de becuri din sticla. Structura este fixa si are 4.6 metri inaltime. Candelabrul a fost construit de artistul britanic Luke Jerram care sustine ca ideea i-a venit din pasiunea pe care o are pentru lumina, inginerie si stiinta, dar si din faptul ca sufera de daltonism (color blindness).

Fiecare dintre cele 665 de becuri contine, in interior, un mic radiometru din sticla. Acesta este alcatuit din elemente care seamana cu niste padele si care il ajuta sa se incarce.

“Timp de multi ani dupa inventarea radiometrului, au existat dezbarteri aprinse despre modul in care acesta functioneaza, dar raspunsul a venit abia mai tarziu. Sunt inca frumoase, inspirationale si indeamna catre mediatatie (n.r – radiometrele)… intr-un mod in care candelabrul nu ar fi putut face asta decat fiind expus la Bristol and Bath Science Park, un loc construit pentru a lamuri enigmele stiintifice si a conduce catre inovatie”, a spus Luke Jerram.

Iata un material video care arata candelabrul aflat la Bristol and Bath Science Park:

Sursa: PSFK
Sursa foto: PSFK

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Bristol and Bath Science Park din Marea Britanie gazduieste cel mai mare candelabru alimentat solar din lume, alcatuit din 665 de becuri din sticla….Citeste mai mult […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.