Amazon incepe sa dea credite

Scris de

Stiu, asta e visul oricarui maniac al cumparaturilor online. Retineti-va insa avantul, caci Amazon a demarat noua afacere vorba pentru cei doua milioane de comercianti independenti care isi vand produsele prin site-ul sau.

Programulse numeste Amazon Lending si contine credite pe termen scurt. Acesta si a fost descoperit de catre Channel Advisor, care ofera ponturi comerciantilor care isi vand oferta pe site-uri ca Ebay sau Amazon, dupa ce retailerul a trimis scrisori detaliate despre acesta.
Potrivit misivelor, programul poate fi folosit penru “achizitionarea de marfa si cresterea vanzarilor pe Amazon.com”. Daca un comerciant este inclus in program, atunci fondurile vor fi disponibile in conturile lor Amazon Seller in cinci zile. Ulterior, o anumita suma va fi retinuta lunar din conturile acestora. Amazon colecteaza 99 de centi din fiecare vanzare, plus un procent din fiecare tranzactie daca vanzatorul comercializeaza sub 40 de exemplare, sau 40 de dolari pe luna plus o parte din venituri daca vinde mai multe. Nici dobanda nu e mica: 13%.

Chiar daca multa lume cumpara de pe Amazon, se intampla foarte des ca marfa sa nu fie vanduta fix de catre gigantul online, ci de companii independente care aleg aceasta piata din cauza vizibilitatii. Prin capitalul suplimentar, Amazon ajuta firmulitele sa isi creasca vanzarile, deoarece lipsa banilor este una dintre problemele intampinate in special inaintea Sarbatorilor. Atunci se intampla ca multi comercianti sa nu aiba stocuri suficiente, fix cand comenzile sunt mai mari.

Practica obisnuita

Pe de alta parte oferta de credite nu e asa de neobisnuita. Marile companii americane si europene au divizii financiare, prin care isi ajuta clientii sa le achizitioneze produsele. Asa au, de exemplu, atat General Electric – cel mai mare conglomerat industrial din lume, cat si General Motors sau Ford din domeniul auto, sau Hewlett-Packard, cel mai mare producator mondial de calculatoare. Spre exemplu, aceasta din urma aconteaza acum 10 din cele 20 de miliarde de dolari cat sunt datoriile HP iar analistul Steven Milunovich de la UBS spune ca ar putea fi vanduta.

Pe cand oferta pentru consumatori?

Cum Amazon este cel mai mare retailer online si are acces la datele personale pentru 180 de milioane de oameni care cumpara de pe site-ul sau, nu ar trebui sa dureze mult pana cand va oferi carduri de credit in parteneriat cu una sau mai multe banci.
Deja retailerul a lansat un abonament 4G LTE pentru cei care doresc sa cumpere tabletele Kindle Fire cu o astfel de optiune, folosind reteaua AT&T. Astfel ca a mai folosit acest model.

Sursa: All Things Digital
Sursa foto: All Things Digital

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.