Jeff Bezos: “Amazon Prime e un chilipir”

Scris de

Pana la lansarea Kindle Phone, a unei tablete care sa concureze iPad si pana la a face livrari in aceeasi zi, Amazon face ceea ce stie mai bine: sa vanda oamenilor diverse lucruri pe net.

Compania a pus pe masa un profit operationat de doar 107 milioane de dolari la venituri de 12,83 miliarde de dolari. In cele trei luni anterioare compania a facut 192 milioane de dolari la venituri de 13,18 miliarde; totusi o comparatie utila o constituie faptul ca anul trecut pe vremea asta castiga 201 milioane de dolari si vindea de 9,91 miliarde. Altfel, cresterea vanzarilor este de 29%, ceea ce nu-I de colo. In plus, 65 de milioane de dolari pierderi vin din cauza achizitiei Kiva Systems stiti, compania care produce roboti pentru depozite. In plus, marja operationala a companiei a crescut de la 24,1% la 26,1% pe masura ce serviciile cloud ca Amazon Web Services cresc.

Peste 180 de milioane de oameni au conturi pe Amazon

Clientii au deschis pe Amazon 180 de milioane de conturi in total si mai exista si alte 2 milioane de conturi de vanzator, adica firme care vand pe site-ul Amazon prin propriul “butic”.
“Amazon Prime este acum cel mai ieftin chilipir din istoria shoppingului, si asta nu e o hiperbola“, a declarat fondatorul si directorul executiv Jeff Bezos. Programul anual de membru costa 79 de dolari si permite livrarea gratuita in doua zile a oricarui produs din cele 15 milioane disponibile. In plus, ofera acces gratuit la 18.000 de filme si episoade de seriale. Iar in toamna magazinul de aplicatii Android va trece Oceanul si va sosi in Europa. De asemenea, mai mult de 170.000 de carti in format electronic sunt disponibile acum prin programul Kindle Owners’ Lending Library.

Vanzari media de 4 miliarde de dolari

Per total, Amazon se lauda ca 4,12 miliarde de dolari sunt vanzari de continut media la nivel mondial. In alta ordine de idei America de Nord face acum 7,33 miliarde de dolari din vanzari iar 5,5 miliarde provin de peste mari si tari, in crestere cu 28%.
Pentru urmatorul trimestru, Amazon estimeaza o pierdere operationala intre 50 si 350 milioane de dolari pe masura ce gigantul se pregateste de sezonul Sarbatorilor de iarna si aduce marfa in inventar. Compania planuieste deschiderea a 18 noi centre de depozitare in acest an.
Asta arata si ca in urmatoarele trei luni Amazon va lansa viitorul Kindle Fire dar si, speram, telefonul inteligent Kindle.

Sursa: The Verge
Sursa foto: yourgadgetinfo.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Amazon este cel mai mare retailer online si are acces la datele personale pentru 180 de milioane de oameni care cumpara de pe site-ul sau, nu ar trebui sa dureze mult pana cand va oferi carduri de credit in parteneriat cu una sau mai […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.