Apple: pana si Google a spus ca Samsung a copiat iPad. Samsung: Apple “s-a inspirat” de la Sony

Scris de

Apple a prezentat intr-un proces cu Samsung documente din care reiese ca Google si-a avertizat partenerul corean ca tabletele sale erau “prea similare” cu iPad. Samsung raspunde ca Apple “s-a inspirat” de la Sony.

In februarie 2010 Google a a transmis Samsung ca designul pentru tabletele Galaxy Tab (pe atunci cu nume de cod “P1”) si Galaxy Tab 10.1 (“P3”) erau prea apropiate de estetica folosita de Apple, si a cerut ca modelele Android sa se distinga in mod clar ca design vis-a-vis de iPad, in special pentru P3., conform actelor depuse in California.
Apple insista insa ca admonestarea Google nu a fost singura. Intr-o evaluare formala in privinta designului, condusa de Samsung, mai multi experti au fost intrebati in privinta Galaxy S. Unul dintre acestia scria ca Galaxy S “parea ca si cum ar fi copiat prea mult iPhone” si ca “e nevoie de inovatie” pentru a diferentia mai bine produsul Samsung.
Pe urma, chiar si divizia Product Design Group a Samsung nu s-a putut abtine sa nu critice dispozitivul. In 2011, echipa descria drept “regretabil” faptul ca Galaxy S “arata similar” cu iPhone 3G si 3GS.

De partea cealalta, Samsung a adus dovezi ca lucra la un dispozitiv centrat pe ecranul tactil inca din 2006. Designul acestuia a fost inregistrat in Coreea de Sud in 2006 si ulterior a devenit modelul Samsung F700. Acesta avea ecran tactil, colturi rotunjite, app drawer asemanator iOS si un buton mare in centru jos!

“Sony style”

In plus, a caracterizat Apple drept “ipocrita” pentru inspiratia luata din concepte precedente ale Sony. Ca dovada, Samsung a spus ca Apple s-a inspirat dintr-un interviu din 22 februarie 2006 din Business Week dat de doi designeri Sony, Takashi Ashida si Yujin Morisawa. Imediat dupa ce acest articol a aparut, inginerii Apple l-au partajat in companie. Unde vicepresedintele Tony Fadell l-a trimis, printre altii, catre directorul Steve Jobs si guru-ul designului Jony Ive. Atunci Morisawa isi imagina un ecran mare fara butoane. Shin Nishibori, designer la Apple, a primit ca sarcina sa realizeze pe hartie ceea ce isi imaginau cei de la Sony. Desenele in CAD din arhiva Apple arata mare chiar si insemnele Sony… Pe urma, un alt designer de la Apple, Richard Howarth, a scris ca proiectele lui Nishibori au capatat din ce in ce mai mult suport in companie datorita formei si confortului. In depozitia lui, Nishibori spune ca designul “Sony-style” a schimbat mersul lucrurilor si s-a transformat ulterior in iPhone.

In plus, spune ca Apple a patentat functii triviale legate de ecranele tactile, desi aceste functii erau raspandite cu mult inainte ca Apple sa intre pe piata smartphone-urilor in 2007.
Apple reitereaza ca Samsung a dorit in mod “deliberat” sa se bazeze pe succesul iPhone si iPad; insa gigantul din Cupertino nu a adus nicio dovada care sa scoata din joc conceptele de pre-iPhone pe care Samsung le-a prezentat.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] De tot rasul este si motivatia in privinta patentelor pentru bounceback si pinch to zoom. Mai exact, Samsung adusese dovezi puternice in privinta existentei conceptelor dinainte de aparitia iPhone, precum un sistem Mitsubishi sau un soft pentru HP iPAQ. Aici, unul dintre jurati a argumentat ca softul Apple trebuie sa ruleze pe procesorul dispozitivului anterior. Ceea ce este o tampenie, pentru ca nu conteaza daca ruleaza sau nu pe procesorul utilizat atunci, daca ideea a mai aparut intr-o lucrare sau pe un dispozitiv, atunci se intrunesc conditiile pentru ceea ce se numeste “arta premergatoare”. Pe romaneste, ideea e veche… Concomitent, judecatoarea nu a admis prezentarea unui prototip Samsung din 2006 care avea randuri de icon-uri ca si iPhone si design cu ecran tactil si co…. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.